streda 21. januára 2015

Ruže

Dostala som otázku, ako som vyrobila ruže na svoj stromček z ruží o ktorom som písala v jednom svojom príspevku. Nuž, tie ruže som kúpila a stromček z nich vyrobila. Začalo mi to ale vŕtať hlavou. Bol by v tom čert, keby som si ruže nedokázala vyrobiť aj sama! :-) Chcela som niečo väčšie ako sú tie na stromčeku – chcela som také – do vázy. A tak som šla na to! :-D
Potrebovala som týchto pár vecí: látku na hlavičky ruží (použila som starú bielu plachtu ktorú som natrhala na dlhé pásy – podľa toho, aké veľké som ruže chcela mať, asi tak 1,5 m dlhé), drôt, samolepiacu pásku, špendlíky, krepový papier na stonku, farebný papier na listy a okvetné lístky (tie keďže farba papiera sa mi vôbec nepáčila – sa vykúpali v odvare z čaju (a keďže čaj nič nerobil na tmavozelenom papieri) tak som do toho čaju vsypala ešte 3 kávové lyžičky kávy (moje ruže po tejto zmesi nevoňajú ale páchnu po odstátej káve – snáď to skoro vyprchá :-D). Lístky  som v tejto tekutine nechala chvíľu namočené a potom ich krčila a nechala vysušiť. Ruže po ich skonštruovaní som nalakovala matným lakom a po vyschnutí som ich ešte skrášlila – očnými tieňmi :-D. Všetko podstatné je vo fotopostupe.

Čo myslíte, vyzerajú aspoň trošku ako živé? :-D

Želám pekný deň


Lucia


































2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Ďakujem krásne za pochvalu, už ani tak nerazia po tej mixovačke kávy a čaju - ten záverečný lak to prerazil :-D. Teším sa z nich ako malé decko... aj keď... živé ruže darované milovanou osobou sú živé ruže.. :-)
      Lucia

      Odstrániť