pondelok 8. augusta 2016

Lavica do chodby

Do chodby nám postupne pribúdali rôzne kúsky a hoci chodba nemá úplne ideálny tvar (chodba dlhá a pomerne úzka), máme v nej celkovo päť skríň, z toho dve sú skutočne veľké, máme v nich uloženú /časť/ topánok :)

Ako poslednú výmenu som plánovala výmenu lavice, na ktorú si človek sadne, keď si prezúva topánky, resp. na ktorú môj chlap švacne tašku, keď príde z práce :). Mali sme tam takú mini drevenú lavicu z IKEA /pôvodne kúpenú do kúpeľne/.  Mením všetko nové za staré a tak aj na lavicu došlo :). Stalo sa tomu práve v momente, keď som snorila v mojom obľúbenom bazári u nás v meste a zazrela som ju! Starú drevenú jednoduchú lavicu - statočne ošľahanú časom :). Lavica sa mi zapáčila na prvý pohľad - hoci som mala trošku obavu - aby som ju s ohľadom na jej veľkosť dokázala na chodbu dostať  /na dĺžku má viac než meter a pol/. No riskla som to a dobre som urobila! :) Pán čo v bazáre predáva mi hovorí: "A to vážne chcete túto ohavu?" :DDD No a ja že: "Samozrejme!" :DDD Nechcem ani vedieť, čo si môže myslieť ten pán - ako to u nás doma vyzerá - lebo niekedy od neho ťahám skutočne neskutočné kúsky :DDDD. Ako bonus musím napísať - že krásna drevená lavica ma stála presných 90,- Kč! :DDD Oproti cenám, ktoré som videla, že ľudia za lavice tohto typu pýtajú úplné Honolulu :DDD.

Lavicu som doma umyla, praskajúci lak ošmirgľovala a natrela troma vrstvami farby /Balakryl Uni mat/. Nepatinovala som ju, pretože som ju dala medzi dve skrine, ktoré patinu majú - tak aby tej patiny nebolo už príliš :). Fotky sú trošku menej kvalitné - jednak je chodba menej svetlá než ktorákoľvek iná miestnosť v byte, no a vzhľadom k tomu, že je tiež dosť úzka - fotenie bolo komplikované o to viac :). Dúfam, že aj napriek tomu bude z fotiek vidno, že to tej malej ohave u nás skutočne pristane! :)))

Prajem všetkým krásny deň


Lucia












pôvodne:





7 komentárov:

  1. pozdravujem ... fantasticky pekná chodba!šikulka si....paaa jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Srdečne zdravím Jazmínka, ďakujem krásne za milý komentár :). Rada Ťa u nás vidím! :)))
      Prajem krásny dník
      Lucia

      Odstrániť
  2. pozdravujem ... fantasticky pekná chodba!šikulka si....paaa jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Lucko, krásná předsíň, i ta malá bílá lavicová potvůrka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne urobené, vedela by som si to takto predstaviť aj u nás, tie skrinky sú perfektné (ešte také zohnať) :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Neko :). Ďakujem za milý komentár :). Čo sa týka skriniek, je to o večnom snorení, hľadaní... všade kde sa dá :) a o následnom pretváraní, ale myslím si, že za ten konečný výsledný efekt to naozaj stojí! :)
      Lucia

      Odstrániť