streda 10. augusta 2016

Panenka ako budoárová

Výraz "panenka" (namiesto slovenského ekvivalentu "bábika") som použila z dôvodu, že nejaký ten čas už v Čechách žijeme a ja keď na internete čosi hľadám, zväčša to hľadám v češtine :).  Rovnako to je aj s panenkami/bábikami a mojou obrovskou túžbou vlastniť jednu skutočnú, starú, najlepšie francúzsku budoárovú slečinku :). No pravdou zostáva, že ich je skutočne veľmi málo a ak nájdem aj nejakú, ktorá by sa mi páčila, jej cena je taká vysoká, že sa mi hlava neprestáva točiť ešte mesiac :D. A tak som urobila to, čo zvyknem, keď objekt svojej túžby nedokážem zakúpiť - proste som si  "budoárovú" panenku vyrobila sama :). 

Prvotný problém bol - hlavička :). Po dlhom dlhom hľadaní, som našla jednu porcelánovú bábiku, ktorá nemala príliš "detský" výraz tváre - a bábiku som si kúpila :). Rozobrala som ju na "súčiastky" z ktorých mi poslúžila už iba hlavička :). S hlavičkou v ruke nasledovalo hľadanie, skúmanie, mudrovanie a skúšanie - od stajlovania, zošívania a lepenia vláskov, namaľovania výraznejšieho make-upu, cez šitie telíčka /len ten strih (!), ach len ten strih(!), mi dal teda sakra zabrať!! :DD/, cez vymodelovania rúk a topánok (zo samotvrdnúcej hmoty), ich následného maľovania, cez šitie oblečenia - panenka má spodné nohavičky (môj muž tento kus oblečenia nenazve inak ako buďky :DDD) - panenku som odfotila aj v dvoch necudných pózach - aby ste ich mohli vidieť :DD). Šaty má panenka  ušité z troch vrstiev /vrchná časť je ušitá z vyšívaného obrusu :DD/ a pod ním má dve spodničky + v hornej časti nariasený biely "pás", ktorý som ušila zo starožitného goliera. Panenke som tiež ušila korzet a pod ním má "blúzku" s krajkovanými rukávmi (rovnako zo starožitnej látky). Celé veky som jej vyrábala klobúk :D. Jeho základ je z tvrdého kartónu a zdobila som ho starožitnými stuhami a bordúrou.  Čerešničkou na torte je límec z pravej líšky /ďakujem , ďakujem Liduška! :))/  a ten zdobí ešte brož z pravého jabloneckého skla /stará náušnica z ktorej som už nemala pár :D/.

A je hotovo! :) So slečinkou som sa trápila po etapách hádam tri mesiace,  som rada že som ju konečne dokončila :). Na pravú starožitnú budoárovú holčinu síce nemá, ale radosť mám z nej aj tak velikú! :)

Prajem všetkým krásny deň


Lucia














... ešte dve necudné fotky s "buďkami" :DDDDDD



.... a pôvodná bábika :)



12 komentárov:

  1. Drahá moje. Ty mi zase dáváš. :D Je prostě úžasná. <3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hančulienka, ty mi proste vieš napísať neskutočne krásne - či používaš slová, alebo bez slov :))) Ďakujem moooc :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, však stále hovorím, že si čarodejnica, nádherne si tú " panenku " vytvorila, lebo naozaj si tvorila od základu, niečo úžasné, neviem nájsť ani správne slová, tak posielam objatie a pusu M

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulienka, ďakujem krásne za objatie a pusu, objatie a pusa letí opäť za Tebou - s dvojnásobnou intenzitou a rýchlosťou! :))))) Veľmi krásne ďakujem za každú Tvoju návštevu u mňa na blogu, veľmi si to vážim, že sa zastavíš a vždy mi niečo krásne napíšeš :).
      Srdečne Ťa zdravím a rada Ťa tu uvidím kedykoľvek nabudúce! :-*
      Lucia

      Odstrániť
  3. Jste dokonalé holky <3 OBĚ !!!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivankoooo :), ďakujeme veľmi krásne za pochvalu! Ja aj porcelánová slečinka :)))
      Lucia

      Odstrániť
  4. Lucinko, já nechápu, jak můžete přicházet se stále novými a novými nápady.A hlavně to dotáhnout do takové dokonalosti.No já opět slintám,jako nad vším co uděláte.Nádhera ♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danielka, zdravím :). Ďakujem krásne za milé slová :) Takéto čítanie ma nikdy neomrzí :). Budem sa na Vás tešiť opäť na budúce - nápady si spisujem a t. č. ich mám na celú A4! :DDDD
      Lucia

      Odstrániť
  5. Dalo by se od Vas neco objednat?moc krasne a zajimava prace sikovna :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, zdravím Vás, napíšte mi prosím na e-mail: hromadkova.luc@gmail.com - ak to bude v mojich silách, rada vyhoviem :). Ďakujem krásne za pochvalu :)
      Lucia

      Odstrániť