piatok 14. mája 2021

Autorská panenka a chrastítko

 

Dnešný príspevok je o dvoch panenkách pre pani Ivetku. Prvá panenka - autorská  (v zadnej časti je značená) má porcelánovú hlavičku (ktorej súčasťou je keramický čepček) a končatiny. Telíčko a časti rúk a nôh sú látkové. Keďže som musela upraviť tvar a najmä dĺžku rúk zistila som, že výplň látkových častí tvorila - ryža! :) Panenke som ušila krajkové šatičky v šedomodrej farbe, ktorá ladí s farbou jej očí a doplnila som ich dvoma spodničkami, jednu v rovnakej farbe, druhú som doladila farebne ku krásnej starožitnej krajke, ktorá je béžová. Panenka dostala na bosé nôžky podkolienky a kožené botičky, aby jej nefúkalo "odspodu" :D, obliekla som jej nohavičky v kontrastnej bledoružovej farbe. Potrápil ma čepiec, ktorý má na hlave, pretože jeho tvar nie je súmerný, ale poradila som si. Prednú časť som predĺžila a čepiec celoplošne prekryla látkou a ozdobila kvietkami. Panenka dostala krásne blond vlásky z ovčieho rúna. Na ozdobu som použila tiež krásnu starožitnú stuhu, ktorá svojou farebnosťou panenku oživila. Pracovne som si ju nazvala "Mařenka jede na prázdniny" :) a aby na cestu mala všetko čo potrebuje, vyrobila som jej cestovný kufor s plnou výbavou, svojho obľúbeného medvedíka a kytičku pre tetičku :). No a aby ju nôžky neboleli, vyrobila som pre ňu tiež lavičku, na ktorej môže sedieť, kým jej príde vlak :)

Druhá panenka je vytúžené chrastítko (hrkálka), ktorú som ladila do béžovo-broskyňových farieb a doplnila som ich ešte farbou zlatou. Hlavička na túto panenku mala poškodenú spodnú časť, ale s tým som si tiež poradila. Málinko som jej upravila tváričku, keďže pôvodné farby boli už zošúchané. Teraz môže robiť radosť niektorej veľkej panenke zo zbierky pani majiteľky.

Verím, že obe krásky urobia pani majiteľke veľkú radosť a ja sa môžem pustiť do ďalších "čakateliek" :), ktoré potrebujú moju opateru :).

Prajem krásny, hoci upršaný piatok :)

Lucia


                                                       





















Pôvodne:




1 komentár:

  1. Lucko,hezky jsi panenky oblékla a vylepšila. Líbí se mě, jak myslíš i na to, aby panenka nenastydla...A že jsi ji vybavila medvídkem, aby jí nebylo smutno. Mám pro to pochopení,medvídky miluju. A kufřík je také potřeba.Přeju panenkám, ať se jim v nové rodině líbí. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovedaťOdstrániť