utorok 6. septembra 2016

Keď sa majster tesár utne - alebo: keď prerábam prerobené - telefón a rádio

Tento príspevok nepíšem so žiadnym veľkým potešením. Totiž - priznať si svoju chybu, je niekedy skutočne náročné! :) No ale, že sme ľudia a teda chyby robíme, resp., len ten človek, ktorý nič nerobí nič nepokazí - musím žiaľ priznať, že chýb som vo svojom živote urobila určite celú kopu :). Medzi chyby, ktoré sa týkajú mojich zne(tvorených) prerábok určite patrí prerábka retro rádia a prerábka starého telefónu. Ani jeden z týchto elektronických zariadení nebola starožitnosť. Rádio aj telefón sú repliky a v pôvodnom stave sa mi nepáčili. A tak v čase mojich začiatkov - kedy som si myslela, že všetko je krajšie BIELE a všetko je krajšie s decoupage :) som sa na tieto dve vecičky vrhla a výsledok je možné vidieť na mojom blogu. 

Rádio TU
a
telefón TU.

No časom, kedy sa môj vkus začal meniť (stále síce milujem bielu a u nás doma na ňu nedám dopustiť)a ja som zistila, že na bielej práve vyniknú tmavšie doplnky - tmavohnedá či dokonca čierna! - som si povedala, že to čo som prerobila, musím opäť prerobiť :). A tak som z rádia pracne odstránila všetky servítky a vrchný náter a rádio opäť pretrela. Rovnako tak som naložila so starým telefónom. Použila som kriedové farby a lak. Dokonca som použila jemné zlatenie - pretože sa mi tam vyslovene žiadalo, hoci v minulosti som bola za zlatú farbu doslovne alergická:). /mením sa asi ako starnem :DDD/

Tak a je hotovo :).

Rádio aj telefón majú opäť trochu viac autentický vzhľad ako tomu bolo pri poslednej prerábke. A to je to, o čo som sa snažila :).

Prajem pekný deň


Lucia 













5 komentárov:

  1. Ten telefón je nádherne elegantný v tom čiernozlatom šate:):) veĺmi pekná obnova obnoveného:):)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ten telefón je nádherne elegantný v tom čiernozlatom šate:):) veĺmi pekná obnova obnoveného:):)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Editka :), mám radosť že sa ti renovácia renovovaného pozdáva tak, ako mne :)))
      Lucia

      Odstrániť