štvrtok 15. septembra 2016

Keď strácam hlavu - hlavu si vyrobím :) alebo busta panenky budoárovej

Že po budoárovej panenke túžim tak bláznivo, že z toho úplne strácam hlavu, je mojim najbližším skutočne známe. :DDDD Stále na tento typ nutne potrebnej dekorácie nemám šťastie. Štyri dni som jednu prenádhernú bábiku na Aukre poctivo strážila a prebíjala každý vyšší príhoz ako bol ten môj - a  - nakoniec v poslednej minúte - som o ňu proste prišla :/. Verím, že bude tešiť niekoho iného, bola to naozaj neuveriteľná blonďavá kráska, no pravdu povediac, chýbalo iba veľmi málo a bola by mi z toho neúspechu, asi aj slzička vypadla :/.  Aby som smútok zahnala a prekonala čas,  kým sa dočkám tej "ozajskej", vyrobila som si - opäť niečo ako náhradu :DDDDDDDD. Tentokrát ide o hlavu - v podstate bustu, ktorá by mala slúžiť ako "stojan na parochňu" :))).

Na stojan som použila drevený držiak na hrnčeky a hlavu som vyrobila z papiera a papier maché - rovnako ako keď som vyrábala medvedíka. Aby som nerozpisovala o postupe, ten môžete nájsť TU.

Následne som hlavu vymaľovala a vyrobila som jej "parochňu" - z ovčieho rúna. Aby som docielila potrebný tvar - použila som králičie pletivo, na ktoré som "vlasy" lepila. Bustu som ozdobila pierkami, korálkami a čiernou brošňou v tvare mašle a mojej budoárovej kráske som okolo krku uviazala veľkú bielu mašľu a obmotala jej biele boa :)

Je mi jasné že to nie je "úplne ono" - ale vravím si, že takto som zas o krok bližšie - k tej mojej vytúženej :)))


Všetkým prajem krásny deň


Lucia













ááá použitý matroš :)



... a trošku z postupu: 





4 komentáre:

  1. Juuuuuuuuuuuuj hlava krásna a ani nie je prázdna....Krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dagííííííííííííííí :))))))))))))) Nie je prádzna - je plná informácií - čo je v Bille najlacnejšie :))))
      Ďakujem krásne za milý komenár :) Smejem sa a teším zároveň :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, odpadávam. Stále viac prekvapuješ, máš doma originál- vlastnoručne vyrobený, načo zháňať inú, toto je špica :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Monička, ďakujem krásne za milé slová, veľmi ma potešili :). Doma síce mám originál, ale sto rokov stará budoárová panenka, tá mi proste nedá spávať :). Staručké je proste staručké - a nad to proste nie je :). Tak verím, že sa raz dočkám - a dovtedy mi bude robiť radosť aspoň táto busta :)
      Prajem krásny dník
      Lucia

      Odstrániť