štvrtok 8. septembra 2016

Obraz v kovovom ráme

Starý kovový rám (predpokladám) že pôvodne zo zrkadla, som našla v bazáre za pár korún. Premiestňovala som ho po byte a rôzne ho aranžovala. Najprv som ho mala len tak opretý vo svojej izbe, neskôr som naň pripevnila kovovými žabkami staré kabinetky a dala som ho do obývačky. Ale stále to nebolo ono! Veľmi som túžila po obraze Madony - čo by vyzeral ako starý "svätý obrázok" - taký, ako moja starká mávala v modlitebnej knižke. Nápad proste nie zlý - len k realizácii ďaleko - pretože na tlačiarni dokážem vytlačiť v domácich podmienkach len veľkosť A4 a rám bol väčší.. Špekulovala som, ako to doriešiť. No a potom ma napadlo - že by bolo úplne super vyrezať kartón podľa veľkosti rámu, tento celý obaliť látkou (použila som hrubú, ľanovú, ručne tkanú) a obrázok vytlačený na tenkom papieri naň prilepiť lepidlom na decoupage. Tak sa krásne zachová štruktúra látky :). No a zvyšok som domaľovala zlatou farbou - aby sa tomu "svätému obrázku" podobal môj obraz čo najviac :).

Hotový obraz som si zavesila do spálne nad krb - kde mám svoj súkromný mini oltárik :) Časom bude všetko inak, ale o tom niekedy nabudúce :).

Prajem všetkým krásny deň


Lucia












4 komentáre:

  1. Tvoje nápady sú ako vesmír.Nekonečné....krásna práca...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Daguška veľmi pekne za nádhernú pochvalu, veľmi si to vážim :).
      Lucia

      Odstrániť
  2. Luci, presne ako som myslela,že je to plátno, trošku v inom prevedení, však Ty vždy vymyslíš niečo originálne, ale je to nádherné, celé ako to máš na tom krbe, vlastne celá izba, zááááávidíííím v dobrom, závidím vlastne Tvoju šikovnosť a fantáziu Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno Marti, je to látka, snažila som sa čo najvierohodnejšie "napodobniť" maľbu na plátne :))). Spáleň spolu s mojou izbou sú obe štylizované do shabby - takže moje obľúbené :)) Teším sa, že sa ti u nás páči Martulka :). Prajem krásny dník :)
      Lucia

      Odstrániť