pondelok 2. januára 2017

Mini

Dnešný príspevok, už zo svojho kratučkého názvu dáva tušiť, že pôjde o niečo, čo veľké nebude, no musím upozorniť na to, že to napriek svojim miniatúrnym rozmerom, dokáže urobiť veľkú radosť :DDD.
Áno, áno, príspevok sa týka môjho domečka pro panenky. Rada by som objasnila to, prečo ho doma vlastne mám. :) Vždy sa mi malé domčeky a v nich malé vecičky veľmi páčili, už ako dieťa som mala pseudo domček - boli to tri police ktoré mi vyrobil ocino (tvorili súčasť dreveného obkladu) a tieto tri police predstavovali tri poschodia môjho domčeka. V domčeku som mala kuchynskú linku z plastu, v spálni posteľ z papierovej krabičky od bonbónov, na plastovom stolčeku bola položená "misa ovocia" - ktorú tvoril vrchnáčik z PET fľaše s guličkami vymodelovanými z plastelíny :DDD. Kuchynskú linku som dostala plne vybavenú, avšak najväčšiu radosť robili doma všetkým maličké plastové hrnčeky na kávu, pretože na tie keď človek stupil bosou nohou - mal radosť aj za troch :DDD. Na internete som našla podobnú kuchynskú linku, ako som mala ja sama a zavanul ma pritom taký silný (krásny) pocit nostalgie, že som v tom momente začala opäť túžiť po domčeku pre bábiky. :DDD

A od túžby  - prešlo k skutkom pre mňa tak nečakane a radostne, že som skoro odpadla! :D Ako darček som totiž od jednej neskutočne úžasnej, prajnej, milovanej dušinky dostala plnú krabicu nábytku do domčeka! (Eduška moja milovaná, ty si proste neskutočná!!!!) Kúsky to sú nevídané, úplne ten najvyšší level! :) Nábytok z dreva, šuflíčky otváracie (!!!), každý jeden detail dokonale prepracovaný !!!! No nešlo to inak, nábytok potreboval domček!!! :DDD A tak som od Ježiška dostala domček, ktorý som Vám predstavila v minulom príspevku. Mám s ním skutočne obrovské plány, chcela by som ho vyčančať tak z vnútra, ako aj z vonku:).

A nevedela som si povedať nie, musela som si hneď do domčeka čosi vyrobiť :). Ako moje prvotiny (mám sa teda čo učiť :DDD), Vám predstavujem mini kočárek s miminkom (inšpiráciou mi bol kočiarik, ktorý som dostala od Ježiška, nutne som potrebovala vyrobiť jeho zmenšeninu :DD). Telo kočiarika je z tvrdého papiera, oblepila som ho látkou, rúčka kočiarika je vyrobená z vatovej tyčinky, kolieska sú malé gombíky... pre predstavu o veľkosti - miminko má v pusinke dudlík, pričom tá gulička na dudlíku je vyrobená zo špendlíkovej hlavičky :).

Ďalej, keďže próba baba proste musí byť :DDDD, vyrobila som si jednu aj do domečka :)))). Telo je zo samotvrdnúcej hmoty, stojan tvorí  kúsok z čínskej paličky na jedenie suši a spodnú časť som vyrobila z drevenej špulky na nite :).

Vyrobila som si tiež stolnú lampu - nožka je z drevených korálikov a tienidlo je z odmerky na kvapky na kašeľ :D.

Posledným kúskom je krb v obývačke - ten je vyrobený z plastového rámiku na fotky.

Myslím, že roboty je na mojom domečku ako na kostole, zároveň si však myslím, že sa z toho stane u mňa asi pekná závislosť :DDD. Horšie však je, že týmto pádom sa musím starať o dve domácnosti - jednu reálnu a druhú mini - a mať na krku dve domácnosti, to dá človeku teda pekne zabrať :DDDD
Prajem všetkým krásny deň


Lucia










obrázok z netu, ktorý to všetko spustil :DDD


8 komentárov:

  1. Jejdanenky,som si zaspomínala,my sme mali ako malé s kamarátkami domčeky vyrobené z krabíc od topánok.Nábytok zo zápalkových krabičiek,na vyrezaných okienkach záclonky na špagátiku.Pomáhali nám s tým maminky.Úžasné miniatúry.Krása Lucka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daguška, ďakujem! :) Je úžasné môcť sa vrátiť späť do detstva, aspoň takto v spomienkach :) Boli to čarovné domčeky a čarovné maminky :). Práve pre to nám robia také drobnôstky radosť ešte aj teraz, po toľkých rokoch :).
      Lucia

      Odstrániť
  2. Niečo úžasné, ten nábytok ..... že dovidenia, nemám ani slov, darmo Lucka, Ty máš nadanie na všetko, dokonale vypracovné do detalilov, no poviem Ti, naozaj starať sa o dve domácnosti, to dá zabrať !!!!!! M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulienka moja!!! že dovidenia :)))))) Sa tu smejem:). Ďakujem za milý kometnár, roboty je na tých mojich dvoch domoch ako na "kostole" :DDDD, každá drobotinka mi pre to vždy urobí nesmiernu radosť! :)
      Lucia

      Odstrániť
  3. Krasne.. Sikovne rucicky, a tolko napadov co mas..som vdacna za inspiracie na tvojom blogu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sally, veľmi krásne ďakujem za tvoju návštevu na mojom blogu a za milý komentár. Veľmi ma potešil :).
      Lucia

      Odstrániť
  4. Luci odpadavam, to je geniaaaalne!!!! Ten mini nabytok,..Tvoja praca (babatko, kociarik, lampa..)Ten Tvoj vytvor a samozrejme zbierka mini nabytku je ovela lepsia a krajsia ako je to co bolo Tvojou inspiraciou!!!Si fakt veeelmi sikovna!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka, ďakujem krásne, verím, že raz, že raz - raz to bude barák ako hrom! :) Zatiaľ iba po troškách, zariaďujem :))))
      Srdečne zdravím
      Lucia

      Odstrániť