sobota 4. februára 2017

Novinky z našej kuchynky :)))

Dnešný príspevok bude kuchynský, pretože od posledného príspevku z tejto miestnosti v nej všeličo pribudlo :).

Konečne si ku mne našla cestu drôtená naberačka, po ktorej som túžila už dávno :), pribudli lopatka na múku a biele smaltované nádoby (lívanečník a bábovka), ktoré som zavesila na stenu, ako darček som dostala malinký čierny smaltový pekáček (je vážne rozkošný, taký maličký som ešte nevidela !:) Je to možno tým, že u nás doma sme bývali všetci hladní, takže sme doma mali pekáč, ale bol minimálne trikrát taký veľký :DDD. Novinkou je tiež nádherný kalendár, z ktorého som Vám pár listov odfotila. Tiež som ho dostala ako darček a z historických fotiek v ňom som úplne hotová :DDD. Pribudla mi nádherná alpaková kanvička, podarilo sa mi kúpiť biele porcelánové hrnčeky, ktoré mi pripomínajú detstvo a prázdniny u starkej, kde nám do podobných varila ten najlepší čaj na svete :)

A až nepochopiteľne sa mi tiež splnila jedna moja veľká túžba.  Videla som fotku, na ktorej bol v kuchyni opretý obraz bez rámu (olej) a na ňom bol portrét nejakého aristokrata.  Takto "naaranžovaný" obraz bez rámu mi utkvel v pamäti a ja som po takom niečom (podobnom) veľmi zatúžila. Ceny maľovaných obrazov (hoci bez rámu) sa však šplhajú do celkom slušných výšok a tak som sa zmierila s tým, že tak skoro nejaký podobný kúsok doma mať nebudem. A potom domov priniesol môj chlap tú nádhernú almaru a v jednom z jej šuplíkov bol maľovaný obraz - bez rámu. Skoro som onemela od úžasu! Je na ňom zachytená babička krájajúca jabĺčka... Nejaký aristokrat jej nesiaha ani po členky! :))))) Obraz je nádherný, neskutočne sa do kuchyne hodí  a ja mám z neho neopísateľnú radosť! :)

V kuchyni som tiež premaľovala niektoré veci na bielo (schválne, či si niekto všimne, ktoré to sú :D) a prerobila som si aj mlynček na kávu, ktorý som dostala ako darček. Týmto chcem veľmi krásne poďakovať všetkým úžasným dušinkám, ktoré ma zásobujú rôznymi kuchynskými drobnosťami  a pomôckami. Ďakujem z celého srdiečka! :)

Prajem všetkým krásny víkend!

Lucia






















mlynček v pôvodnom stave

7 komentárov:

  1. Od tej krásy sa mi chce plakať...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daguška, neplač!!! :) Nebudeš dobre cez slzy vidieť! :))) Usmievaj sa ako ja :))) Ja sa v našej kuchyni musím stále usmievať :DDDDDDD
      Lucia

      Odstrániť
  2. Takuto jemnu vkusnu krasu vidiet ....je darom pre moje oci Luci.
    Placem aj ja :-(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sonička a ty tiež neplač, Poklad môj :)))) Ako to vyzerá? Dve úžasné ženské u nás v kuchyni a plačú?! Radšej si povedzte dievky moje, čím Vás pohostím! Utrieť slzy a šup za stôl! :)))
      Lucia

      Odstrániť
  3. Nádherná kuchyňka, tam se musí krásně vařit.Lucinko ,další krása od Vás, z Vašich fotek dýchá pohoda a kouzlo domova.Jste úžasná ♥ A já ten mlýnek mám právě v původním stavu,ale já mám bydlení v selském stylu. Ale Vy jste udělala moc krásný a v kuchyni je úžasný
    .

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Luci u Vás je to prostě nádherné... , úplně klidně by se u Vás mohla natáčet druhá série První republiky .Klobouk dolů,jste moc moc šikovní..:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krasny den....kocham se a jsem rada,ze budu mit kam chodit na navstevu.Hezke dny JP

    OdpovedaťOdstrániť