nedeľa 12. februára 2017

Pierot

Dostala sa ku mne bábika. Kým som ju nevidela naživo, tak som netušia, že je to malý Pierot, ktorý kdesi stratil čiapočku :). Pôvodne som si myslela, že bábike dorobím vlásky, ale keď som otvorila balík a zbadala som ju, hneď som vedela, že vlásky sa konať nebudú :).
Wikipedia o Pierotovi hovorí toto:
"Pierot je původní postava francouzského lidového divadla. Vystupuje v dlouhých bílých šatech s velkými knoflíky, se širokým bílým baretem a bíle nalíčeným obličejem. Většinou se objevuje v pantomimě, obvykle je to komická postava, často zhrzený milovník."
Ten môj asi nebude úplný Francúz, alebo teda "nevím kde soudruzi z NDR udělali chybu" :DD, pretože šatičky má čierne. A tak som mu k šatičkám dorobila aj baret v čiernej farbe a Pierota som si ešte trochu dozdobila - ušila som mu krajkové lemy okolo krku, rukávov a nohavíc a prirobila som mu aj našuchorené "knoflíčky" :).
Odhadujem, že môjho Pierota vyrobili niekedy v 70-tych rokoch minulého storočia a na tento čas, nejde o starožitný kúsok, je to skôr také retro :DDD. Nezúfam ale, príde čas, keď sa aj on dočká :DDD. A náladu mi nepokazí ani to, že to už budem starožitná určite aj ja sama:DDD
Všetkým prajem krásnu nedeľu
Lucia








a bez čepičky :)))))

2 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Daguškááááááááááá :-********************
      Veľmi sa teším, že sa ti môj Pierot páči! :)
      Lucia

      Odstrániť