piatok 18. decembra 2015

Drevená krabička na kuchynské drobnosti

Túto malú drevenú krabičku som objavila v jednom kvetinárstve. Mala odtrhnutý jeden kovový pántik a tak sa mi ju podarilo ukoristiť za polovičnú cenu :). Doma som pántik priskrutkovala a po odstránení spodnej drevenej úchytky som krabičku upravila tak, by  mi ladila k drevenému chlebníku čo mám v kuchyni (a mám v ňom veci potrebné na umývanie riadu :D).

Takže som krabičku natrela čiernym čajom, po zaschnutí octom do ktorého som vložila drôtenku na riad (tá sa medzičasom už úplne rozpadla :D) a v závere som ešte skrinku natierala zriedeným balakrylom. Na ozdobu a samozrejme aj z praktického hľadiska som na krabičku ešte namontovala kovové úchyty.

Krabička slúži na odkladanie vývrtiek, špáradiel a iných drobností a rovnako na uloženie pier a ceruziek a poznámkového bloku (mám deravú hlavu a tak si zapisujem čo treba kúpiť v obchode) :D.  Takže takto to mám "po ruke" ale zároveň to nie je priamo "vystavené" na očiach :).

Všetkým prajem krásny predvianočný čas


Lucia


.... a moje poklady :))




... ešte pár detailov: 








takto vyzerala krabička pôvodne:

2 komentáre:

  1. prostě jsi úžasná Lucko.......

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Maťulka :)))) Ďakujem za krásny komentár! :) Vedela som,že máme veľa spoločného a od dnes viem, že je toho ešte o kus viac :-************* Milujem biely porcelán a viem že ty rovnako tak! :) Tak ti prajem veľa ďalších kúskov do zbierky! :)))
      Lucia

      Odstrániť