utorok 1. decembra 2015

Kufor a šperkovnica so zrkadlom

Kufor aj šperkovnicu som prerábala na želanie a sú určené ako vianočný darček. Želanie bolo, aby k sebe ladili. Na kufor som prilepila drevené nožičky. Následne som ho z vonkajšej strany natrela troma vrstvami bielej farby, potom som ho voskovala:- hnedým voskom po bokoch a následne celý  transparentným voskom. Pomocou šablóny som urobila nápis. Ružičky som aplikovala technikou decoupage a po uschnutí som kufor ešte po hranách prešmirgľovala. Celý som ho natrela matným transparentným lakom v dvoch vrstvách.  Pod zapínanie som prilepila čipku a ružičky vytvorené zo samotvrdnúcej hmoty - tie som vyrábala vtláčaním do formy a následne som ich farbila. Rúčku som ešte ozdobila malým zámkom s kľúčikom a po obvode som kufor oblepila krajkou. V úplne samom závere som ešte na prednú časť a časť bokov priliepala malé perličky. Vnútro kufra bol ťažký oriešok - chcela som ponechať pôvodný papierový podklad, no kufor bol na jednom boku deravý a papier na niektorých miestach dotrhaný... Tak som z nedostatku urobila prednosť :D. Vnútro kufra som opravila, odstávajúce časti prilepila a dieru opravila (tmelením, šmirgľovaním, farbením a lakovaním). Na niektorých miestach som kufor vo vnútri nafarbila bielou farbou. Opäť som použila techniku decoupage a po zaschnutí som ešte vnútro pečiatkovala penovými pečiatkami. Na niektorých miestach som kufor vo vnútri ešte prešmirgľovala. V samom závere som kufor aj vo vnútri prelakovala - troma vrstvami transparentného laku.

Podobne som postupovala aj pri prerábke šperkovnice - farbenie, voskovanie, šmirgľovanie, rovnako ako pri kufri. Tu som naviac na okraje zrkadla lepila textilnú bordúru a tiež malé textilné ružičky. Šuplíček som z vnútra nafarbila striebrenkou. Motív krajky a perličiek sa opakuje, rovnako tak decoupage s ružami.
Verím, že sa moja práca bude páčiť :)

Pri fotení je vidieť moja skriňa - na ktorú som použila rovnaký motív ruží... Dlho rozmýšľam, že skriňu pretriem celú na bielo - no teraz - keď som videla celú ružičkovú "sadu" pokope - kufor, šperkovnicu, aj skriňu - musela som sa smiať ako im to spolu ladí :DDD

Všetkým prajem krásny deň


Lucia
















4 komentáre:

  1. To je překrásné, vážně se vám to povedlo, sdovolením se nechávám inspirovat a to zrcadélko i kufřík,který také mám, si upravím podle vašeho vzoru.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Elli :), ďakujem za krásnu pochvalu a teším sa že som dokázala inšpirovať. Želám nech sa Vaša prerábka vydarí a robí Vám radosť :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Teda Lucia! Kedy to stíhaš???? Veď to sú hodin casu?
    A kde na tie napad chodíš?
    Ja žasnem....
    Maja

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Maja - ťažké otázky mi dávaš - nuž - je to asi tak, že tým v poslednej dobe žijem :) Takže vecičky vyrábam a prerábam vždy keď mi čas dovolí :) A inšpirácia? Rôzne :) Internet je bezodná studnica nápadov :))) Želám pekný deň
      Lucia

      Odstrániť