piatok 11. decembra 2015

Kúpeľňa

Ďalšiu miestnosť v našom byte do ktorej Vás týmto pozývam nahliadnuť je naša kúpeľňa. Na rad prišla až teraz a ja som sa snažila vyriešiť odkladacie a úložné priestory a doladiť doplnky tak, aby kúpeľňa bola aspoň trošku v starom štýle. Je fakt, že s určitými vecami hnúť nešlo (vodovodné batérie, sanita) - no čo sa týka napr. typu obkladov, s tými som bola spokojná a vedela som, že by v kúpeľni predsa len šlo niečo porobiť :).

Zrkadlo je pôvodné a meniť som ho nemohla. Samozrejme že by som túžila po zrkadle vo veľkom starožitnom vyrezávanom ráme. No keďže zrkadlo muselo zostať na mieste, tak som ho aspoň oblepila samolepiacou tapetou a vytvorila tak pseudorám.

S úložným priestorom to bolo trošku náročnejšie - pod umývadlami bolo miesto - kde sme sa rozhodli odkladať čistiace prostriedky - bolo však potrebné namontovať lanko na uchytenie závesu -ktorý som ušila z hrubšej látky. 

Potom som chcela vyriešiť uloženie mojich hrebeňov, sponiek, gumičiek na vlasy. Použila som závesné kovové kvetináče - ktoré som zavesila na rebrinový radiátor.  Hoci som si na začiatku myslela, že ich nechám v pôvodnej podobe - neskôr som si to rozmyslela. Z hranatých stačilo zošúchať potlač, okrúhle som pretrela bielou farbou. V železiarstve som kúpila kovové štítky a tie som na kvetináče nalepila - aby som ich trošku ozvláštnila. Štítky som označila číslami.

Podarilo sa mi tiež zohnať starú drevenú lekárničku - ktorú som tiež natrela a nalepila som na ňu veľkú etiketu. Tú mi môj drahý potom zavesil na stenu.

Kozmetiku som uložila do kovových boxov - ktoré pôvodne slúžili na skladovanie čaju. Kúpila som ich cez inzerát. Pripevnili sme na ne úchyty a boxy som natrela bielou farbou. Potom som na ne nalepila štítky a boxy označila podľa ich obsahu.

Na uloženie drobností som použila šuplíkovú skrinku - ktorú som tiež pretrela bielou farbou a označila štítkami.

Starý kufor som natrela bielou farbou, opatinovala a ozvláštnila transferom, do neho som uložila ďalšie drobnosti - v drevenej krabičke mám napr. uložený make-up a je v ňom tiež uložený kufrík s holením mojej drahej polovičky.

Z dekorácií som pyšná napr. na staré drevené štipce, ktoré sa mi podarilo ukoristiť, alebo tiež na lekárenské dózy do ktorých som uložila malé mydielka a soľ do kúpeľa.

Na steny som zavesila drevené obrázky s vintage motívom, ktoré som tiež sama vyrobila.


Teším sa že som všetko dokončila ešte pred Vianocami :))))

Všetkým prajem krásny deň


Lucia
















malá šuplíková skrinka vyzerala pôvodne takto:



 kufor pôvodne:


.. tu vidno ako vyzerali pôvodne boxy na čaj a v ľavo je stará lekárnička


kovové kvetináče:


.. a ešte pred zavesením závesu:


3 komentáre:

  1. Perfektní proměna, někdy stačí málo :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem krásne Anička :) Veru, niekedy aj drobnosti urobia parádu :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Perfektní proměna, někdy stačí málo :-)

    OdpovedaťOdstrániť