nedeľa 6. novembra 2016

Debna na drevo

Naša radosť bola obrovská, keď sme zistili, že v obývačke sú veľké kachle na drevo. Oheň v nich bude proste skvelým programom počas chladných zimných večerov :).  Dôležité samozrejme bolo premyslieť, kam uložiť drevo, ktoré sa bude do kachieľ prikladať. A tak sme domov dovliekli starú drevenú debnu. Jej farba bola pôvodne tehlovočervená, čo ma dosť mrzelo, pretože keby bola bez náteru, určite by som ju nechala tak a nezasahovala do nej. No keďže farba na nej nebolo to "pravé orechové" - hotovala som sa ju natrieť. Vytiahla som farbu AS (tradičný odtieň Old White), nachystala si všetko na prácu a v tom prišiel môj drahý a ponúkol sa, že on tú debnu natrie SÁM! :))))) Skoro odpadla od prekvapenia :DDDDDDDD. A tak som mu dala do rúk štetec, poskytla základné informácie a on k tej debne ľahol (doslovne) a začal natierať :DDDDDDDD. Pôvodná červená mu po prvom nátere "prerážala" cez bielu a tvoria nevzhľadné ružové fľaky - na čo on oznámil: "Krústik! Pozri sa! Natieram to v štýle shabby chic!" :DDD Z čoho som ja išla do kolien! :DDD Po tretej vrstve zostala debna krásne biela, môj drahý dostal obrovskú pochvalu a ja som mohla debnu pretrieť voskom.

Keďže ešte doma nekúrime, zapálila som v krbe aspoň pár čajových sviečok :DDDD. Z debny sa mi nedal odstrániť pôvodný kovový úchyt na petlicu a tak som naň zavesila zväzok starých kľúčov. No a rada by som tiež upriamila pozornosť na PRENÁDHERNÉ pôvodné okenice, ktoré som dostala do daru. Sú zelenkavé a preto som zas špekulovala, či ich pretierať, alebo nie. Nakoniec som sa rozhodla, že ich nechám také, aké sú, lebo sú síce zelené, ale inak sú proste dokonale krásne! :) Keby som ich pretrela, určite by to už "nebolo ono" :DDD Edka moja, ďakujem z celého srdiečka! :-*************

Prajem všetkým krásnu nedeľu


Lucia










pôvodne:


11 komentárov:

  1. Peknú nedeľu Lucka a Peťo, som veľmi rada, že ste sa zabývali v novom príbytku, a škrášluješ ďalej vase hniezdočko, a že Peťo sa zapojil tiež. Tá debňa sa podarila, a tá pec je nádherná, veľmi dobra voľba na to drevo. Krásne bývanie mate, a teším sa na ďalšie príspevky, pusa veľká Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja milá Martulienka! :) Ďakujeme obaja krásne za Tvoje milé slová, veru, už sa to tu začína podobať na bývanie :) Srdečne pozdravujeme a tešíme sa na Tvoju ďalšiu návštevu. Prajeme krásnu nedeľu :).
      Lucia

      Odstrániť
  2. Odpadla som.Zasmiala som sa.P.S.Chvalabohu,že sa tá petlica nedala odstrániť.Kľúče čakali na toto miestečko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Dagmarka :). Veru, aj ja si myslím, že všetko zlé je na niečo dobré :). Teraz sa to vyslovene potvrdilo, tie kľúče tam sadnú ako riťuša na šerbeľ :).
      Srdečne zdravím a prajem krásnu nedeľu :)
      Lucia

      Odstrániť
  3. Lucinka moja nemáš začo...sú super aj takto v pôvodnej farbe....ale keď sa rozhodneš si ich dať aj do dúhovej farby aj tak budú geniálne, lebo čoho sa tvoja ruka chytí to sa mení na poklad:):)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Editka, Zlatík môj, veru mám za čo :). Veľmi dobre viem, že mám, doma mám totiž kus (vlastne nie kus - ale kusiská :DD) Teba, proste vecičiek, pri pohľadne na ktoré, si vždy na teba s láskou spomeniem :).
      Ďakujem Ti za milé slová :))). Vždy ma tak krásne potešíš :)
      Lucia

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lucy, okenice nechaj tak.....hodia sa k tomu úžasnemu zásobníku na vodu....veď nemusís mať všetko biele:-):-):-):-)
    Mária
    PS. -chcela som ti odporucit na pozretie nejaké blogy, kam ja rada chodím spolu s tvojím....hoci to nie je tvoj štýl, sú to šikovne dievčatá a možno ta niečo zaujme...tiež tvoria, farbia, calunia.....
    Erika z "parížankouna víkend"
    Danka z "našlasomsvojdomov"
    Zitka z"atize-neublog"
    Prezri si ich, ak budeš mať čas...
    Máj sa pekne, Mária

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Mária, ďakujem za krásne slová, veru, aj ja si myslím, že hoci je bila tá najkrajšia farba, občas niečo treba nechať vo farbe inej :)))))) Tak tomu je s okenicami, aj s tým zásobníkom .. :))
      Ďakujem krásne za odkazy na blogy dievčat - všetky kočky poznám a rada chodím k nim "nakúkať" :)))
      Lucia

      Odstrániť
  6. Biela jej pristane viac :) K okeniciam iba to, že by bolo hriech ich pretierať-ešteže nie sú červené, xixi :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moničkááááááááááááá :)) Sa tu smejem, veru, šťastie, že neboli červené :)))) Som za pôvodné, ale v červenom, to by som asi nedala :))) Schránka veru červená úplne postačí! :))))
      Lucia

      Odstrániť