streda 21. decembra 2016

Záclony a ďalšie kuchynské radosti :)

Je čas, kedy z každej domácnosti vyvoniavajú vianočné koláčiky, všetko je čistučké a nazdobené. Naša domácnosť je iná :). Nestíham ani polovicu vecí, ktoré som si naplánovala a tak u nás nič nie je také, aké som si predstavovala, že o tomto čase bude, resp. by malo byť.

Dnešný príspevok teda nebude vianočný, hoci by sa s ohľadom na dátum v kalendári čosi také pýtalo. Verím, že sa mi podarí pridať aj čosi na vianočnú nôtu, ale to asi najskôr až v čase prudkých osláv :). Dovtedy aspoň príspevok malý, nevianočný :).

Keďže v novom bývame iba tretí mesiac, chcelo to na okná nové garniže a na ne nové závesy a záclony. Veľmi som túžila ušiť na okná záclony, ktoré opatrujem už dlho - podarilo sa mi kúpiť nádherné baly látok, zo zásob jednej pani krajčírky. Látky majú viac než sedemdesiat rokov a pohľad na ne je úplne fascinujúci! Nie je v nich žiadna prímes umelých vlákien, na dotyk sú krásne jemné a neskutočne romantické :). Na dvoch je vyšitý motív kvetov a v kuchyni mi visí záclona, na ktorej sú bodky - vyzerá to z diaľky, akoby stále vonku snežilo :). V spodnej časti látky je ušitý volánik :). Jednotlivé "pásy" látky som k sebe prišila podľa toho, akú dlhú záclonu som chcela a potom som ešte začistila kraje. Prácu som si rozdeľovala na etapy, záclony som šila asi mesiac :)))). Medzi tým sme objednali garniže z ktorých mám tiež veľkú radosť.

Fotky okien, garníž, závesov a záclon nie sú veľmi pekné, v protisvetle sa veľmi zle fotí a naviac, keď prídem domov, je už skoro stále úplná tma. Tak som ešte ako "bolestné" odfotila aj moje nové kuchynské pomôcky, ktoré som buď kúpila, alebo dostala od láskavých dušiniek, ktorým týmto veľmi pekne ďakujem! :) Sú to moje nové "prírastky" od doby, kedy som na blog dávala príspevky o kuchynskej linke.

Všetkých srdečne zdravím, prajem pekný zvyšok dňa a utekám chystať našu domácnosť do vianočného :))


Lucia





















9 komentárov:

  1. Černé oči proč pláčete vždyť vy moje nebudete
    Nebudete a nesmíte darmo si na a mně myslíte

    ......Úžasné...................

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ...... ďakujem Daguška, netušila som, že ten úryvok je tvorený časťou ľudovej piesne. Je krásna a ja som (vďaka tebe) zas o čosi múdrejšia :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka uzasne.pocit utulna a domova.ty si ten najvhodnejsi objekt; ktoremu moze clovek podarovat vecicku s minulostou.to s akou laskou..nadsenim..uzasom..jednoducho s mega radostou o nej pises len potvrdzuje ze je vec v najlepsich rukach:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evinka, ďakujem, o každú jednu sa s láskou starám ako o svoju vlastnú :). Srdečne pozdravujem
      Lucia

      Odstrániť
  3. Dobry krasne vsetko, mozem vediet kde sa daju zohnat take krasne drziaky na garnize?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za milý komentár Andula, garniže sme kupovali tu: http://www.garnyze24.cz/. Prajem krásny zvyšok dňa
      Lucia

      Odstrániť
  4. Jednoducho krasota, tie starinky sú na správnom mieste, a záclonka ako pavučinka, už len pri pohľade cítiť tú jemnosť, ooooooooooooooch nááááááááááádhera M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulienka moja, ďakujem za milé slová :). Teším sa z nich každý deň, najkrajšie sú, keď cez ne svieti slniečko :)
      Lucia

      Odstrániť
  5. Jeeej, tie záclony sú úplne cute

    OdpovedaťOdstrániť