sobota 18. marca 2017

Polička č. 2, vítanie jari a ďalšie radosti :)

Dnešný príspevok je taký pel-mel, ale vlastne, všetko so všetkým súvisí :). Poďme teda po poriadku.

Polička č. 2:
Minulému príspevku kraľovala staručká polička a v čase jej pripevňovania na stenu sa hneď druhá v poradí, dostala na rad aj polička v kuchyni. Prezradím vopred, že poličky, ktoré u nás "naskákali" na stenu, za asistencie môjho milovaného MANŽELA :DDD boli hneď tri. O tretej poličke a o našom novom členovi domácnosti, ktorý poličku obýva, Vám napíšem neskôr :) Späť ale k poličke č. 2 a jej histórii :). Polička sa ku mne, spolu s väčšinou jej krásneho "obsahu" dostala prostredníctvom jednej osôbky, ktorú si neskutočne Vážim a milujem ju. Ona ma zásobuje drahocennými staručkými drobnôstkami a robí mi tým neskutočnú radosť. Aké ma však čakalo v práci prekvapenie, keď sme sa vrátili zo svadobnej cesty,  to Vám vskutku ani slovami opísať neviem! Oči som mala vytreštené ešte asi hodinu po tom, čo som balíček rozbalila - boli v ňom nádherné staručké porcelánové kořenky s motívom ďateliny (jetele :D) a po zistení, že k nim patrí aj spomínaná polička, sa mi oči rozšírili tak, že som skoro škúlila :DDDDDDDDDDDD Věrunečko, lásko má, ešte jedno obrovské ďakujem!!!! Si môj dárek z nebe! Vždyť ty víš! :-**** Keď sme poličku zavesili na stenu a ja som si na ňu naaranžovala kořenky, zistila som, že na poličke je ešte nejaké voľné miesto. Zaplnila som ho starým  bielym porcelánom bez motívu, aby sa mi to na poličke "nebilo" :). Dva "vešiačiky" však zostali prázdne a ja som hneď vedela, k čomu pôvodne slúžili. Určené boli na uloženie keramického válečku, ktorý sa však nezachoval. Nepodarilo sa mi kúpiť taký, ktorý by mal totožný dekor, myslím si ale, že ten, ktorý sa mi zohnať podarilo (s motívom ruží), tam krásne "sadol" a na prvý pohľad človek ani nespozoruje, že je z inej "partičky" :DDDD.

Vítanie jari:
Zároveň som urobila pár fotiek, na ktorých je zachytená "jar" u nás doma :). Zvyčajne jar a dekorácie s ňou súvisiace proste nestihnem :), tento rok to ale krásne vyšlo a keďže som bola dobrá :DDD dostala som k MDŽ a k narodeninám jarné kvietky. Za oknami to dnes úplne jarne nevyzerá, my sme však už na jej príchod absolútne pripravení! :DDD

Ďalšie radosti:
Keďže som fotila v kuchyni, odfotila som aj ďalšie "novinky", ktoré mi robia radosť: smetáčik a lopatka na omrvinky (po nich som túžila už veľmi dávno), drevená špuntovačka, stará jednomisková váha, kladivko na mäso (česky "palička" :D), drevené formy na curkovinky a alpakové drobnosti, ktoré mi zas robia radosť v obývačke :). Veľmi sa teším aj zo starého  poklopu (my to voláme "dekel" :D) z dreveného suda, ktorý používam ako tácku :)

Prajem všetkým nedočkavcom, medzi  ktorých patrím aj ja sama, keďže ja osobne, jar už vítam od decembra :D, jej skorý príchod. A aj napriek neveselému počasiu, všetkým prajem krásny víkend :)


Lucia


















8 komentárov:

  1. Nádherné koreničky, aj všetko čo máš, je úžasné mať takých známych, čo myslia na Teba a prekvapia Ťa. Nooo, nemám slov, tak Ti posielam pusu M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulka, ďakujem za pusu a milý komentár. Tá osôbka, od ktorej tie poklady mám, tá je pre mňa sama o sebe pokladom a to že mi prinesie občas niečo, to je len špička ľadovca:))). Je to úžasný človek a nesmierne si tú osôbku vážim. Je mojou bútľavou vŕbou, radcom, pomocníkom, priateľom a ja na ňu vzhliadam s veľkým obdivom a rešpektom. Každému by som dopriala mať blízko seba takto spriaznenú dušičku :). Prajem krásny deň Martulka a pusu posielam späť :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Pastva pre oči :) A tie koreničky a nádobky na suroviny berú dych :D
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Monička! :) Ďakujem krásne za milé slová. Srdečne zdravím :)
      Lucia

      Odstrániť