utorok 15. augusta 2017

Ďalšia dávka pre zberateľského závisláka :D

Že som na zbieraní starožitností závislá, je v našej rodine už všeobecne známe. Oficiálne sa to volá zberateľstvo, môj manžel však tvrdí, že nie som zberateľka, ale zberačka :DDD. Na otázku: "Čo vlastne zbieram?" zvyknem odpovedať: "Všetko!" Zberám totiž rad radom :D. Hlavne nech to je staré a potom ešte nech je toho veľa :D.
Manžel ma teda asi tak volá oprávnene :DDDDDD.

Kto pre tento typ "trávenia voľného času" nemá v sebe zápal - považuje ma trochu za podivína. Ten kto zápal má - ten ma vie pochopiť a zdieľať moju radosť. Takže verím, že tí, čo tento príspevok teraz čítate, patríte do tej druhej skupiny (čo by ste na mojom blogu inak robili, že áno?! :DDD) a s Vami sa dnes chcem podeliť o radosť s ďalšími novými /starými kúskami, ktoré pribudli do našej domácnosti. Začnem asi niečím, z čoho som mala skoro triašku - keď som to zazrela :). Sú to dva párové obrázky - fólia na zrkadle - s figurálnym motívom. Romantika ako delo - čo Vám budem hovoriť, dva páry zamilovancov, podľa ich odevu - secesia. No proste - niečo úžasné! Zrkadlo je krásne popraskané a miestami slepé a ja sa chodím pod chvíľou kochať do spálne nad toľkou krásou! :). Nad obrázkami visí zarámovaná sieťotlač dobového oblečenia z trošku staršieho obdobia a k Vášmu i môjmu neuvereniu - túto vzácnosť mám od mojej milovanej Edky. Neviem prečo ma to dievča zahŕňa toľkou pozornosťou a láskou, fakt neviem, či si to vôbec zaslúžim, jedno však viem isto. Na mojom blogu je vždy po zverejnení príspevku medzi prvými - lebo ONA, ONA mi rozumie úplne najviac na svete :))))).

Ďalej mi pribudli: mramorová tabuľka s nápisom v švabachu, tú som pripevnila na starú truhlicu.

Ďalej to je zarámovaná fotografia manželov /vidieť im prstienky/ - pričom ona stojí a on sedí na Thonetke (je zjavné kto v minulosti šéfoval rodine - dnes by ZARUČENE na stoličke sedela žena :DDD).
Do zbierky mi pribudla staručká toaletná sada (zrkadielko, kefa a kefa na vlasy) - to, že je stará sa dá najlepšie poznať podľa štetín, novšie majú štetiny umelé, tieto sú zo zvieracích chlpov. 
Do budoárového kútika v spálni mi pribudla figurína - torzo - hlava s trupom, tiež veľmi staručká, materiál je niečo ako papiermaché v kombinácii so sadrou na sieťke... nasadila som jej závoj a voskový venček - časom jej mám v pláne kúpiť starožitný klobúk. Viem presne aký - taký veľký, látkový s mašľou, čo sa viaže pod bradou...  len ten klobúk to ešte nevie. Ale on sa to časom dozvie! :))))
Od Edky mám tiež malého slameného klauna s hlavičkou z papiermaché, ktorý možno niekomu bude pripadať strašidelne, mne však vôbec nie. Je to roztomilouš :)))).

Dlho som túžila po kríži s Ježišom a dnes sa mi splnil sen, doma mám staručkú nádheru, dokonca zdobenú starými ružencami, proste nedýcham!

Ako poslednú novinku pridávam fotku starej porcelánovej mliečenky a naberačky - lebo mi do zbierky pribudli ja totižto aj biely porcelán zbieram :DDDDDDDDDD.

Prajem všetkým krásny večer


Lucia


















4 komentáre:

  1. Búšenie srdca,zase až do plaču z tej nádhery.... na viac sa nezmôžem ....

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Je to nádhera Ty moja " zberačka" ani nedýcham, a vstrebávam tú krásnu atmosféru , pusa M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem za zážitok môct sledovať tvoje poklady. Cmuk KDubovska

    OdpovedaťOdstrániť