nedeľa 11. marca 2018

Beatrix - tretia wax doll


Dnes Vám rada predstavím moju tretiu wax tea half doll (voskovú čajovú panenku). Takže k Johanne, ktorú ste mohli vidieť TU, Mathilde, ktorú ste mohli vidieť TU, pribudla Beatrix. Dostalo sa ku mne torzo - v krásne dochovanom stave - hlavička, telíčko, ruky a prenádherné ryšavé vlásky. Tá hrdzavá farba vlasov je úplne fascinujúca a teším sa z nej o to viac, že k bielovláske a hnedovláske mi pribudla bábika práve s takýmto vzácnym odtieňom vlasov. Hovorí sa, že "kto nemal zrzku, nevie čo je láska" a ja som počula ešte jeden úžasný výrok, ktorý je málinko nemravný, ale nemôžem si pomôcť, musím ho sem napísať: "Čím rezavější střecha, tím vlhčí sklep!" :)))))

Takže žiadaná vzácnosť už sedí u nás na polici - kým sa tak však stalo, bol to celkom slušný boj :)))). Najprv som Beatrix vytvorila kovovú konštrukciu z drôtu, ktorú som obmotala ľanovou stuhou, následne som konštrukciu obalila látkou a začala jej vrstviť šaty. Suma sumárum -  týždeň skúšania, strihania, šitia  a lepenia... a nakoniec spokojnosť :). Vždy sa snažím, aby moje starožitné panenky mali garderóbu čo najviac autentickú, tak sa snáď podarilo aj v tomto prípade :).

Beatrix som ešte vyrobila paraplíčko - vlastne, nevyrobila, ale prerobila zo zapichovátka do koktejlov :), ktorému som predĺžila rúčku bužírkou a prefarbila som ho medenou farbou.
V závere ešte rada dodávam, že týmto sa moja zbierka wax dolliek nekončí - pretože - k ABSOLÚTNEMU NEUVERENIU u nás doma čaká na prerábku štvrtá kráska :))))).

Prajem krásnu nedeličku

Lucia













...a tu sú všetky tri krásky pokope :)

takto ku mne Beatrix prišla :)

značenie :)

tvorba skeletu sukne :)

pracovný postup :)


a v necudnostiach pokračujeme .... :))) pohľad pod sukňu :)))) 

3 komentáre:

  1. Nádherná dáma, máš veľkú fantáziu, absolútna krááááása M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Žasnu! Moc hezky jste ji "dotvořila"!
    Teď je z ní opravdová ozdoba, s těmito šaty i každého nóbl plesu!

    OdpovedaťOdstrániť