nedeľa 4. marca 2018

Darček pre Edku :)


Dnešný príspevok je o rámiku s porcelánovým reliéfom, ktorý je mojím darčekom pre kamarátku Edku. Pôvodne nebol môj zámer vôbec jasný. Vždy som obdivovala malé ružičky a iné drobné kvietky na čínskych vázičkách. Vázičky som ale v pláne vystavovať nemala, fascinovali ma len tie ozdoby na nich. A keď sa ich ku mne dostalo celkom slušné množstvo, vzala som kladivo, dláto a šla som na vec! :) Od nežnej ženy som mala  pri tejto činnosti veľmi ďaleko :DDD  - podarilo sa mi ale oddeliť vázičky od ozdôb a tak som následne špekulovala - čo s nimi :). Doma som objavila dva ozdobné kovové rámiky - a skrsol mi v hlave plán - vytvoriť ozdobný rámik. Potom som to takto rozpracované zavrela na dlhé týždne do skrine, až ku mne prišla Edka na návštevu a ja som sa jej pochválila s rozpracovaným  projektom a oznámila jej, že jej po dokončení rámik darujem. :) Stále som ale nemala jasno, čo dať do "stredu",  premýšľala som o výšivke, malej textilnej dečke, kabinetke...

A Edka na to, že ak to má byť teda pre ňu, že by tam chcela mať našu fotku. A bolo vyriešené! :) Fotku som upravila, vytlačila na fotografický papier, vložila do menšieho rámika a ozdobila perličkami. Porcelánové časti som lepila mojim milovaným lepidlom UHU :)))) a do medzipriestorov som ešte vlepovala perličky a malé ružičky - textilné komponenty.

Pre Edku si vždy niečo odložím a tak do krabičky kde jej darčeky odkladám pribudli aj starožitné porcelánové sošky rybára a rybárky.

Všetkým prajem krásnu nedeličku :)

Lucia















2 komentáre:

  1. Ten rámik je úúúúúžasný, Edka určite budo vo vytŕžení z takých darčekov, ja by som bola tiež / hehehe/ nádherná práca Lucka, peknú nedeľu M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taká pipľavá prácička.Nádhera,ale šak šecko,čo ti vyjde spod rúk :)

    OdpovedaťOdstrániť