pondelok 19. októbra 2015

Dve nové klobúkové krabice a malý stolček :)



Milujem okrúhle krabice (volám ich klobúkové) a sama som si vyrobila už tri. Avšak keď som v NANU-NANA zazrela tieto dve veľké krásky a naviac v zľave – neodolala som a musela som ich mať! Môj plán boj totiž úplne jasný: chcela som z nich mať klasické biele krabice s etiketou – aby sa čo najviac podobali starým originálom :). A tak som sa pustila do práce: odmontovala som ušká, krabice som natrela troma vrstvami bielej farby (natierala som valčekom čo sa mi mimoriadne osvedčilo) a po zaschnutí som ich jemnúčko opatinovala (naozaj iba trošku po okrajoch – aby nadobudli taký „zažltnutý starý vzhľad“). Na krabice som nalepila etikety, ktoré som si vytlačila na tlačiarni (prilepila som ich lepidlom na decoupage). Krabice som ešte natrela priesvitným matným lakom. Mám v nich uložený svoj „kreatívny bodrel“ :DDD.

Malý stolček (googlila som a zistila, že nárečové slová hokerlík, hokrlík, štokerlík, štokrlík alebo štokrla označujúce sedačku bez operadla majú spisovný ekvivalent stolček :), som kúpila v bazári za 180,- Kč a ten som len pretrela bielou (tiež tri vrstvy – zobrala som ho útokom spolu s krabicami :DDD) a ošmirgľovala. Žiadna veľká veda, dokonca som aj na vrchnej časti ponechala keramickú dlaždicu – zdá sa mi to takto praktické – keď budem na ňom sedieť, dám si naň vankúš a keď ho budem potrebovať na to, aby som niekam dočiahla, vankúš zložím :))). Stolček má krásne „nožky“ a podobné má aj môj písací/PC stolík :)))).

Krabice aj stolček som si „naaranžovala“ vedľa kufra mojej viktoriánskej slečinky (ktorá samozrejme, pri svojom balení používa na sedenie ten stolček a balí sa aj do tých okrúhlych krabíc – to dá rozum :DDDDDDD – tak aby to mala všetko „po ruke“ :DDDD).

Prajem všetkým krásny deň

Lucia














a originály :DDD



8 komentárov:

  1. Krabičky sa mi páčia aj v pôvodnom stave aj v tom terajšom. Asi by som mala problém, keby som mala riešiť, či nechať alebo prerobiť :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Monička, ja som mala jasno od samého začiatku - veľmi som po takých, aké som si prerobila túžila :)))
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, parádne sú, viac niet čo dodať. Inak keď som videla obrázok na FB, tak som bola 100% v tom, že to je z nejakého časopisu ako inšpirácia. No a teraz zííííráááám :)) Tiež som fanúšik klasických klobúkových krabíc, prerábka sa vydarila na jednotku.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Renatka, veľmi pekne ďakujem za milý komentár, keď som si prečítala, že moja fotka bola považovaná za "časopisovú" tak som riadne "vypyšnila" hruď :DDDDD Ja tie krabice v takomto stave proste milujem :))) Som rada že sa mi ten "ráz a šmrnc" starých klobúkových krabíc podarilo verne napodobniť :) Želám krásny dník a veľa tvorivých nápadov :)
      Lucia

      Odstrániť
  3. Tu úplně první fotku, kufry, krabice na klobouky, stolička a úžasný botičky, vystavila na Provesálskom štýle jedna holka z Frýdku, hned jsem tu fotku poznala, že je Lucko vaše :-) to nejde nepoznat, tenhle "rukopis" :-) O.J.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Olinka, človek má také zmiešané pocity, keď sa toto dozvie - nič však voči tomu nenarobím. Na jednej strane som rada, že človeku moja práca páči, na druhej strane - s tým, že niekto zverejňuje fotky bez môjho zvolenia súhlasiť nemôžem.. Milé však zostáva - že na fotke je poznať MŇA a úplne krásne, že ste to Olinka poznali hneď na prvý šup :DDD
      Majte sa krásne a ďakujem za návštevu na mojom blogu (rada Vás tu vždy vidím :DD)
      Lucia

      Odstrániť
  4. Odpovede
    1. Anička, moc ďakujem za každý jeden milý komentár:)
      Lucia

      Odstrániť