pondelok 5. októbra 2015

Kvetináče z obývačky



Súrne som potrebovala presadiť kvety a tak sa naskytla otázka: ale do čoho? Keďže môj predchádzajúci príspevok tvorila naša obývačka – kde sa tieto kvetináče (momentálne) nachádzajú – a dostala som pár otázok, z čoho a ako sú robené – tu je teda príspevok o nich J.
Ide o klasické terakotové kvetináče – ktorým som v dolnej časti zalepila tavnou pištoľou otvor, aby mohli slúžiť ako vonkajší obal. Vo vnútri sú kvety zasadené v klasických plastových obaloch, ktoré sú následne do tých terakotových iba vložené.

Kvetináče som najprv natrela celé tmavohnedou farbou, potom som niektoré časti pretrela krakelovacím lakom – oboje samozrejme postupne, po následnom zaschnutí. Na to išla vrstva roztopeného vosku – ale iba sem-tam ---- to kde sú tie miesta také sýto tmavé (klasická sviečka – natrela som to štetcom) a potom náter bielou farbou. Následne nahrievanie fénom a šmirgľovanie vrchnej vrstvy. Umytie v teplej jarovej vode a po zaschnutí ešte jemná patina (patinovacím lakom) a jemnučké prešmirgľovanie.

A hotovo! :D

Krásny večer všetkým

Lucia









 ... a pôvodne:


2 komentáre:

  1. Je to nádherné! Byla by možnost videonávodu?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne za pochvalu :). Čo sa videonávodu týka - tak ďakujem za tip, možno časom by som skúsila aj túto formu prezentácie :), uvidím :).
      Želám pekný deň
      Lucia

      Odstrániť