streda 11. novembra 2015

Nočné lampy s textilnými ružičkami

S nočnými lampičkami, ktoré sme mali doma som nebola nikdy veľmi spokojná a to napriek tomu, že som si zaobstarala náhradné tienidlá - ktoré som občas na lampách vymieňala. Už dlhšie som mala v pláne nákup nových lámp. Ale dopadlo to pri výbere skoro ako vždy keď po niečom túžim: buď ma nezaujala lampa, alebo jej cena :). Poprípade, ak aj lampa bola pekná a jej cena dostupná - bol iba jeden kus :).

Lampy som takto obzerala už hádam rok - a nič. Až minule som vbehla do nášho bazára - a skoro mi oči vypadli! Dve rovnaké lampy s drevenými nohami, funkčné a obe za 300,- Kč! Júúúj - moja radosť bola obrovská! :) Doma som nohy lámp premaľovala na bielo, opatinovala a navoskovala. Tentokrát som použila kriedové farby a vosk bezfarebný a následne farebný - hnedý. Lampám som vymenila tienidlá - tie som celé "oružičkovala" - ruže som vyrábala z pásu bavlnenej látky, ktorú som stáčala do malých "slimáčikov" :), tie som následne lepila na tienidlo lampy. Videla som to niekde na Pintereste a veľmi sa mi ten nápad pozdával :). Lampy som ešte trošku "zdvihla" - a hornú časť (kde bol závit) som obmotala lanom, ktoré som ešte v závere trochu nafarbila bielou farbou. Bola by som radšej, keby boli ešte trošku vyššie - ale zas - človek nemôže chcieť všetko :))).

Táák - a sú v spálni! :) Mám z nich radosť - hoci práca na nich mi zabrala dosť veľa času a stálo ma to dve popáleniny od tavnej pištole a jeden nešťastný vpich nožničkami pod necht :)


Majte krásny deň


Lucia 












2 komentáre: