piatok 29. januára 2016

Moja najobľúbenejšia miestnosť v byte

Dnes by som Vás chcela pozvať do mojej izby, ktorá (hoci to na prvý pohľad tak nevyzerá), plní viacero účelov. V prvom rade, ako som už spomínala, je to miestnosť, ktorú ja využívam v byte najviac, trávim v nej najviac času. Je to totiž moja pracovňa. Tu tvorím, ale tiež oddychujem.  V miestnosti mám skrine, ktorých obsah by možno nezainteresovaná osoba tipovala na dámske zvršky, či posteľné povlečenie.. pravda je však taká, že v skriniach skladujem farby, laky, štetce, vŕtačky, pílky, šijací stroj a tak podobne :). Posledná fotka je takou čerešničkou na torte, odfotila som Vám totiž obsah jednej z mojich skríň pre lepšiu predstavu :)

A keď k nám zavítajú hostia, miestnosť je zároveň určená im, ako hosťovská izba. Gauč sa dá roztiahnuť, takže sa na ňom dá celkom pohodlne vyspať. :)

Väčšina vecí v miestnosti je mojím výtvorom, zároveň sa v nej nachádzajú moje milované kúsky, ktoré som dostala, za niečo vymenila, alebo objavila na blších trhoch, v bazároch či antikvariátoch. Každá jedna táto vec má svoj príbeh a ku každej mám svoj osobný vzťah :).

Včera som sľúbila, že Vám ukážem aj druhú madonku - tú, ktorá prišla v balíku poškodená, tú samozrejme vidno tiež. V miestnosti oproti nej, po ľavej strane gauča sa nachádza aj madonka č. 2. Táto prišla v balíku bez akéhokoľvek poškodenia, takže som ju iba vyumývala, skrášlila handmade ružencom a vystavila :).

Veľa vecí v byte, a teda aj v tejto miestnosti budem určite ešte časom meniť, premiestňovať, vymieňať za iné, pravdou však zostáva, že túto miestnosť nadovšetko zbožňujem. No priznám sa, že ju úplne najviac zbožňujem v čase, kedy som buď za PC, alebo "rozložená" po celej dlážke v pracovnom nasadení :)))) a môj drahý sa odlepí od gauča a telky v obývačke, príde sem za mnou, sadne si na môj čipkovaný gauč, oprie sa,  vyloží si nohy na môj damaškový obrus, ktorý mám na stole a debatuje so mnou :). To sú pre mňa tie najkrajšie chvíle :)

Všetkým prajem krásny deň


Lucia



































.... toto je nepoškodená madonka č. 2:)

a toto zas obsah jednej z mojich skríň :))))


22 komentárov:

  1. Máte to kouzelné. Takové obrázky potěší duší. děkuji Jiřina

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem Jiřinka za návštevu môjho blogu a rovnako za milé slová :). Prajem krásny víkend :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucia, ani sa nečudujem, že táto izbička je Tvoja obľúbená. Nádherná. Krásne tvorenie Ti prajem a budem sa tešiť na ďalšie Tvoje príspevky, ktoré rada čítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Majka, ďakujem krásne za milé slová a teším sa na Tvoju ďalšiu návštevu :). Prajem krásny víkend.
      Lucia

      Odstrániť
  3. Prosím vás,ako máte vyriešené uchytenie toho závesu nad gaučom? Chcem niečo podobné do spálne,len doteraz som neprišla na to,ako to hore uchytiť tak,aby to dobre vyzeralo. Vopred ďakujem za radu...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prosím vás,ako máte vyriešené uchytenie toho závesu nad gaučom? Chcem niečo podobné do spálne,len doteraz som neprišla na to,ako to hore uchytiť tak,aby to dobre vyzeralo. Vopred ďakujem za radu...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň Juliána, uchytenie je úplne jednoduché - ten záves je nazberkaný a má uško za ktoré je zavesený na háčik ktorý sa kupuje na zavesenie obrázkov (taký ten väčší - plastový s maličkými klinčekmi - stačí ho zatĺcť do steny - netreba vŕtať).
      Lucia

      Odstrániť
  5. Luci, tak tomu říkám romantika !!!! Máš to nádherné a útulné .... Marki

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Marki, ďakujem krásne za pochvalu :). Jojo - je to čistá romantika - aký pán, taký krám :DDDDD
      krásny deň prajem
      Lucia

      Odstrániť
  6. Lucka, aj ja som navstivila Tvoj blog a mas to doma neskutocne kraaasne si sikulka a vies vykuzlit pocit ozajsneho domava.... tak nech sa Ti dari a aj sa tesim na dalsie obrazky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi pekne ďakujem za krásne slová, žiaľ, neviem komu mám poďakovať, pretože sa mi nezobrazuje meno autora - tak či onak, potešila som sa a aj ja prajem len to dobré a budem sa tešiť na ďalšiu návštevu na mojom blogu. :)
      Lucia

      Odstrániť
  7. Lucinka, dnešná návšteva blogu mi tak potešila srdiečko, som veľmi rada, že som Ťa spoznala, a môžem takto chodiť k Tebe na návštevu, toto zariadenie izby je moja srdcovka, všetky fotky som dopodrobna prešla, fotky od jedného rohu po druhý. Takto poskladať izbu chce veľký talent, náruživosť, srdce a odhodlanie. Som u Teba akoby doma, keď ja to tak nemôžem mať, tak sa kochám, a ochkám, nad Tvojimi očarujúcimi prácami. Obdivujem, že čo chytiš do ruky, už vidíš výsledok, ako to bude vyzerať a premeníš to na skvost. Ani sa nečudujem, že Tvoj drahý rád pri Tebe sedí keď tvoríš, sú to najkrajšie chvíle čo človek zažíva, keď úprimne miluje. Prajem vela takých krásnych chviľ, a samozrejme aj tvorivých na čo sa vždy teším, pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá moja Martulienka, čítať riadky od Teba, to je zážitok, to je niečo, čo sa slovami nedá opísať. Sú to myšlienky premenené do viet a tie vety sú plné lásky, pochvaly, porozumenia - prosto, keď si čítam tvoje správy, vždy mi poskočí srdiečko. Aj ja som veľmi šťastná, že som Ťa mohla Martulienka moja poznať, hoci len takto - virtuálne. Si u nás kedykoľvek vítaná a je to pre mňa veľká česť a pocta, keď si čítam, ako sa ti u nás páči :). Želám ti len a len to dobré, veľa tvorivých nápadov a veľa radosti z nich :).
      Posielam velikánsku pusinu :)
      Lucia

      Odstrániť
  8. Vlasta Matovičová30. januára 2016 o 6:09

    Ďakujem za pohladenie duše,obdivujem práce v skupinke,ale tieto zábery sú úchvatné a musia chytiť za srdce každého,pekný víkend a tvorte ďalej,aby sme sa mohli tešiť na vecičky urobené šikovnými rúčkami a hlavne srdcom a zmyslom pre detajly...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlastička, ďakujem krásne za tak milý odkaz! :) Veľmi ma potešil a podporil - som rada že sa páči aj ostatným moja práca a to, akým spôsobom si zútuľňujem bývanie :). Ďakujem za krásne slová a prajem všetko dobré
      Lucia

      Odstrániť
  9. je to prenáááádherné ..... čo k tomu viac dodať .....

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Milá Lucinko,dovolila jsem si nahlídnout k Vám domů,to je taková krása,že se úplně stydím,že jsem si vůbec dovolila poslat fotky o nás.Jsem úplný břídil.Mám takových otázek na Vás .Lucinko smekám jste talent ,škoda že se tak těžko shání tyhle poklady.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lucinko moc se omlouvám ,neukázal se můj profil.Kamila

      Odstrániť
    2. Milá Kamilka, potešenie z Vašej návštevy u nás doma, hoc iba virtuálnej, je aj na mojej strane. Ďakujem za milé slová a čo sa kreatívnej práce týka, každá jedna si zaslúži obdiv a podporu. Takže žiadny "břídil" - ak sa náhodu aj celkom úplne niečo nevydarí na prvý pokus, na druhý to už bude určite lepšie :). Cvik veru robí majstra a u mňa to je presne tak isto - nie všetko mi vyjde na prvýkrát :)))) No a čo sa tých pokladov týka - áno Kami, je to tak, zháňajú sa ťažko, ale možno práve pre to majú pre nás takú cenu, takú hodnotu a vedia nám urobiť takú radosť. Ono - keby boli tieto vecičky ľahko dostupné - stratilo by to to svoje čaro - ktoré práve (aj) tou svojou nedostupnosťou tieto vecičky získali :)))
      Prajem krásny deň :))))
      Lucia

      Odstrániť
  11. Máte překrásný domov :-) mám moc ráda tenhle styl, tak krásně a vkusně vytvořený. Jste moc šikovná.
    Pěkný večer, Pavla

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá Pavla :). Veľmi pekne ďakujem za Váš komentár, potešila som sa:). Izbička už vyzerá, odkedy som vkladala tento príspevok, úplne inak, ale to sa pri nás - milovníčkach tohto štýlu, proste dá očakávať :)) Stále niečo premiestňujeme, meníme, dopĺňame a vylepšujeme :). U Vás to určite nie je inak :). Prajem pekný deň a zdravím Vás
      Lucia

      Odstrániť