streda 8. júna 2016

Beriete si tu prítomnú...? :) /kytica pre nevestu, vankúšik na prstienky a pierko pre ženícha/

O svadbách kolujú viaceré vtipné výroky, ja mám obzvlášť rada: "Ak sa dobre obesíš, nemusíš sa báť, že sa zle oženíš. ", alebo: "Na svadbu treba dvoch. Nevestu a jej matku.", prípadne: "Keď muž požiada ženu o ruku, tak je pripravený. Keď si ju vezme za manželku, je hotový!" :D V týchto výrokoch by sa dalo pokračovať asi do nekonečna, avšak, jedna moja veľmi blízka kamarátka mi povedala, že ak sa chcem niekedy v živote vydať, nemám nikdy viac tieto srandičky nikde rozprávať :DDDDD

A ja sa veru vydať chcem! :) /ale srandičky si asi nikdy neodpustím/ - veď s humorom ide všetko lepšie a myslím, že manželstvo určite! :)
Bola som požiadaná o výrobu svadobnej kytice a vankúšika na prstienky maminou jednej budúcej nevestičky.  Kritériá boli: farba biela a jemná ružová, satén, krajka, vaknúšik v tvare srdiečka /nakoľko tento motív bude na svadbe dominantný/. A tak som sa dala do výroby. Keďže som nikdy nič také ešte nerobila, tak som dlho špekulovala, ako čo a kam :). Základ kytice tvoria saténové ruže v bielej, krémovej a ružovej farbe, kytica je dozdobená saténovými kvetmi ktorých stred je zdobený srdiečkom, perličkami, perleťovými listami a krištáľom s odleskom do ružova. Korpus kytice je vyrobený zo saténu. V podobnom duchu som vyrobila tiež vankúšik na prstienky, ktorý je šitý zo saténu, vyplnený dutým vláknom, obšitý saténovou stuhou a dozdobený ružičkami a ostatnými komponentmi. A ako bonus som vyrobila tiež pierko pre ženícha /obdobne ako saténový vankúšik, ibaže tentorkát som podklad nevypĺňala dutým vláknom, ale všila som medzi saténovú látku hrubší filc/.

Nevestičke a ženíchovi prajem ten najkrajší vstup do manželstva a samotné manželstvo plné lásky, porozumenia a v neposlednom rade aj humoru :)

Prajem všetkým krásny deň


Lucia










































2 komentáre:

  1. Lucka, lepšiu realizátorku, si pani ani nemohla vybrať, krásne zhotovená kytica pre nevestu, vankúšik na prsteň, a myslím si, že pierko ženích bez slova si nechal pripnúť, také to je nádherné. Vlani mladšia dcérka sa vydávala, šaty si objednala z NY, kyticu mala z fialových pivónií, ktoré si kúpila na trhu , boli sme v Ríme, a bolo to krásne. Ale vedela by som si predstaviť aj kyticu, ktorú si Ty urobila. pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulíček, ďakujem za krásne slová, nevestička vraj veci schovala do krabice a nikto z rodiny do svadby nemôže do tej krabici ani nakuknúť - vydala generálny zákaz! :) Všetkým čelenom sa vecičky veľmi páčili a to je pre mňa najväčšia pocta :)
      Pri predstave svadby Tvojej dcérky a tých detailoch, ktoré si opísala - mi hlavou behajú nádherné predstavy - musela to byť veľká krása! Šaty, kvety, miesto! Určite nádherný a dojemný zážitok!!!!
      Krásny víkend moja drahá
      Lucia

      Odstrániť