piatok 10. júna 2016

Lampa opäť inak :)

Táto lampa má chuderka ťažký osud :).  Keď som ju dostala, mala (pôvodnú) železnú nohu, ktorá bola krásnej hnedej farby. To, že železná hnedá /nebol to náter, bolo to krásne sfarbenie kovu/ je naozaj krásna a dokonalá farba a nič iné ju nedokáže pretromfnúť - to som vtedy netušila /bolo to päť rokov spätne/ a nohu lampy aby som lampu skrášlila :DDDDDDDDD,  som natrela - podržte sa: tyrkysovou :) /mala som také hluchonemé obdobie - kombinovala som studené farby - malinovú, tyrkysovú a fialovú :DDD/ Lampa však už vtedy nemala tienidlo /mala iba číry sklenený cylinder/. Kým som mala to svoje už spomínané hluchonemé obdobie - lampa bola farebná. Po tom, ako sme sa presťahovali a moje hluchonemé obdobie vystriedalo obdobie bielej, lampa prešla náterom a to čo bolo predtým tykrysové - som pretrela na bielo :DDD. Takto som ju mala dlho /stále bez tienidla/. 

No a keďže teraz mám romantické obdobie, lampa dostala romantický kabátik. Kúpila som jej tienidlo, ktoré som ozdobila náááádhernou starožitnou čipkou, z lampy som urobila krištáľovú - zavesila som na ňu sklenené ovesy a kovová noha prešla ďalším "prerodom" - napatinovala som tú bielu tmavým voskom AS. Už nikdy to nebude tá originálna hnedá kovová farba - ale teraz je jej aspoň trošku podobná :).

Na tento čas som zas s lampou spokojná :))) Je však pravda, že moje romantické obdobia častejšie často prerušujú chvíľky, kedy ma to viac ťahá k rustikálnemu štýlu - takže určite nemôžem s istotou potvrdiť, že toto je posledná premena tejto lampy :). Ktovie čo mi sadne na nos o pol roka :))).

Prajem všetkým krásny deň


Lucia















.... úplne pôvodná lampa sa mi na fotke nezachovala - ale tu je keď bola "biela" ...



.. a tu predtým v tykrysovom :DDD



2 komentáre:

  1. Tá lampa má vlastne šťastie, že sa dostala do Tvojich rúk, po toľkých premenách, predsa sa dočkala, že zo škaredého káčatka sa stala krásna labuť. Krásna, jemná, vyzerá, ako keby bola stále takáto pekná. Veľmi pekne si dozdobila to tienidlo, palec hore, pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulík, aj mne sa v tomto stave páči :) A najviac ma teší, že ak ma jej dizajn opäť "omrzí" - zložím ovesy, vymením cylinder - prípadne pretrem nožku a z lampy bude zas a znova nový kúsok!!! :)))))
      Prajme krásny dník a posielam pusinu :-***
      Lucia

      Odstrániť