streda 1. júna 2016

Starý okenný rám č. 1

Nie je to tak dávno, čo sme išli s mojim chlapom behať a ako sme sa z behu vracali, zazrela som pri odpadkových košoch o múr opreté tri drevené rámy. Srdce mi zaplesalo - mojej drahej polovičke otočilo oči stĺpikom - ale bol tak vysilený z toho behu, že ani neprotestoval, vzal do rúk dva, ja ten tretí a šlapali sme domov. Ľudia sa na nás zvlášne dívali, ja idúc pyšne, môj chlap by asi radšej cez kanále - podarilo sa nám ich nerozbiť a doniesť až domov :DDD.

Vždy som túžila po starých okenných rámoch - a hoci som mala trošku inú predstavu, povedala som si, že darovanému koňovi na zuby pozerať netreba :DDD.
Rámy totiž - po bližšom preskúmaní (na čo pri kontajneroch skutočne nebol čas :DD) tvorili predtým dvierka akéhosi kredenca, či skrinky, takže to v podstate okenné rámy ani nie sú. Čo ma však tešilo najviac bolo to, že drevo na rámoch bolo pekné a zdravé a sklo, ktorým sú rámy zasklené, je krásne zdobené - neviem odhadnúť techniku, možno leptaním, či pieskovaním.

Okná či vlastne dvierka som umyla, na spodnú časť rámu som pripevnila malé vešiačiky, rám som navoskovala a natrela bielou farbou, potom som ho ošmirgľovala a vymenila úchytku. Následne som si vytlačila motív krištáľového lustra, ktorý som pod sklo podlepila a prekreslila ho na hornú časť skla - bielou farbou. Potom som celý motív obtiahla čiernou a obrázok som trošku vylepšila  krištáľovými kamienkami, ktoré som na sklo nalepila lepidlom. Na záver som ešte pripevnila v hornej časti rámu uško na zavesenie.

Rám by si zaslúžil možno trochu iné miesto, no zatiaľ som ho zavesila do izby k môjmu "šitíčku" :). Časom ho budem určite premiestňovať, zámer totiž bol, zavesiť naň retiazky a korálky :).
Ešte ma čakajú rámy dva, aj tam už zruba viem, čo s nimi urobím :)

Prajem krásny deň


Lucia












pôvodne:


1 komentár:

  1. Lucka, konečne som sa dostala na blog, ktorý milujem, lebo tu nachádzam stale krásne veci, ako napr. tento okenný rám, ktorý si zasa krásne urobila, aby sa hodil do Tvojho nádherného bývania. Pekne doplňuješ prázdńe miesta na stene, pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť