utorok 26. júla 2016

Aby tvárička krásna bola - krabička na púder a labutienka :)

Raz sa môj bývalý kolega opýtal, prečo chodia na toaletu ženy vždy vo dvojici. Nerozumel tomu, pretože muži predsa v pároch na toalety nechodia, tak prečo ženy?! :DD Moja kamarátka pohotovo odpovedala: "No však to je jasné! Chodia sa tam predsa púdrovať!" :D Na čo ten kolega odpovedal: "No veď v poriadku, ale načo sú tam dve?" A kamarátka pohotovo: "No lebo jedna stojí a druhá nanáša!" :DDDD
Vždy keď vidím akýkoľvek púder na tvár, vždy si na túto úsmevnú debatu spomeniem :)))) A nebolo tomu inak ani teraz - pri písaní príspevku o krabičke na púder a labutienke :).

To že milujem staré veci a zbieram ich, to skutočne nie je nutné písať:). Fascinujú ma veci rôzneho charakteru, ale obzvlášť tie, ktoré používali kedysi ženy na skrášľovanie /či už ide o oblečenie, obutie, šperky, ale tiež  ďalšie skrášľovacie prostriedky - medzi ktoré patria vône či make-up/. Vždy som túžila po originálnom starožitnom púdri s labutienkou. A keďže som nič také doma nemala, tak som si zas takúto dekoráciu vyrobila :). Labutienku som vyrobila z malých pštrosích pierok, z ktorých som použila iba hornú časť. Lepila som ich do kruhu a do stredu som ušila maličký vankúšik /videla som to na originálnych labutienkach/ a naň som prišila saténovú mašličku z originál starej saténovej stuhy. Krabičku na púder som vyrobila z papierovej "tuby" - teda tej časti, ktorá človeku zostane, keď minie celú lepiacu pásku :). Potrebovala som dve, rovnako veľké ale s rôznou šírkou /na spodok a vrch/. Do vnútra som vlepila hrubý kartón, rovnako na spodnú a vrchnú časť. Krabičku som ozdobila vhodným motívom a dookola som ju oblepila starožitnou zlatou bordúrou. Vnútro som natrela zlatou farbou.

Potom, ako sa mi toto podarilo vyrobiť sa ku mne dostali štyri originálne staré púdre - a verte či nie, aj po tých rokoch voňajú stále neskutočne krásne :). Radosť mi tiež robí starožitná ručne vyrobená šperkovnica a malý staručký vyšívaný meštek :) Teším sa z nich a verím, že raz si ku mne cestu nájde aj originálna stará labutienka :).

Prajem všetkým krásny večer


Lucia

















... materiál na krabičku:

2 komentáre: