nedeľa 1. februára 2015

Ako som využila staré kľúče

Kľúče, ktoré už nepatria do žiadneho zámku nájde doma určite každý. Ja som už mala celkom slušnú zbierku (už som písala, že je o mne známe, že som „stará zberateľka“ a nevyhadzujem skoro nič, čo by ešte mohlo akokoľvek poslúžiť :D). Doma som našla tiež dva drevené rámiky a po chvíľke som mala celkom jasnú predstavu, čo s tým ďalej :D. Najprv som na väčší rámik pripevnila vešiačiky do dolnej časti (kľúčov bolo celkom dosť – všetky sa mi do rámov nezmestili), potom som rámy natrela bielou farbou, následne som ten väčší v rohoch ozdobila 3D lakom (videla som peknú ukážku toho, že to ide krásne aj s tavnou pištoľou),zatmelila som vnútorné miesta, kde mi rám úplne nedoliehal, potom opäť vrstva bielej farby a po uschnutí som naniesla jemne čiernu (aby vzor v rohoch pekne vystúpil a rámy pôsobili dostatočne „ošumelo“ :D).Použila som na to očné tiene (! :D) a akrylovú farbu. Do rámov som nalepila kľúče, ktoré som predtým nafarbila matnou čiernou farbou v spreji a kľúče ktoré mi zvýšili som zavesila na pripevnené vešiačiky. Rámiky som zavesila do chodby – tam sa mi to tematicky vyslovene pýtalo :D.

Krásny zvyšok nedele prajem


Lucia

výsledok:


... a niečo z postupu: 









hotovo :D










7 komentárov:

  1. Geniálny nápad :) a skvelo spracované.. Tie rohy na obraze nemajú chybu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Geniálny nápad :) a skvelo spracované.. Tie rohy na obraze nemajú chybu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milá Lucka, všetko zameškané som si pozrela, za tak krátky čas si stihla porobiť úžasné vecičky. Utierky ,kalendár ,servírovacia tácka, konferenčný stolík, tienidlá a rámiky s kľúčmi ,neviem čo skôr vychváliť, všetko ale úplne všetko je nádherné si fakt neskutočne šikovná a akčná žienka.
    Maj sa krásne.
    Rena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Reni, ďakujem krásne za strašne milý komentár, urobil mi obrovskú radosť! Veľmi sa teším, že sa moje vecičky páčia. Budem rada, ak budeš na môj blog chodiť aj naďalej. :-) Želám krásny večer
      Lucia

      Odstrániť
  4. Videl som to na Pintereste, prišlo mi to skvelé a vôbec som netušil, že ste to vyrobila Vy, isto sa nechválite cudzím perím, presne toto mám v pláne s kľúčmi, ale trocha inak, už ich mám asi 80 ks :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja svoje veci dávam aj na Pinterest... tak sa teším, že aj tam ma je "vidno" :D. Ďakujem za milý komentár. Nech sa tá Vaša vízia s kľúčikmi premení v krásne dielo! :-D. Ak sa s výsledkom budete chcieť podeliť - rada si ho pozriem. Pekný večer želám.
      Lucia

      Odstrániť