streda 4. februára 2015

Vankúše s menami – tip na Valentínsky darček č. 3 :D

Tento príspevok je v prvom rade o transfere na textil a až v druhom rade o mojej zručnosti v šití :D. Pre vysvetlenie – čo sa môjho dnešného šitia týka – ide o postup s prívlastkom „pomôž si dievča ako dokážeš“ alebo tiež „pri šití niet zakázaných prostriedkov“. Vankúše, resp. obliečky na ne, som sama nešila – kúpila som dve biele – na ktoré som našila – obliečku tretiu :D. Podarilo sa mi totiž splašiť aj srdiečkovú obliečku na vankúš – ale mohla som sa rozkrájať – mali už iba jednu :-(. A tak som tú srdiečkovú obliečku rozstrihla – a prišila na prednú stranu bielych vankúšov. Čo je však dôležitejšie než moje našívanie „vankúša na vankúš“ – sú transferom aplikované mená. Ide o transfer techniku prenosu obrázku na textil – a hoci som už príspevok s touto témou na mojom blogu písala, dostávam často otázky – ako som postupovala – takže dnes o tejto téme trošku podrobnejšie :D

V prvom rade treba obrázok vytlačiť zrkadlovo. Používam atramentovú tlačiareň. Následne obrázok farebnou časťou „prilepím“ o textil TRANSFER GELOM NA TEXTIL. Nechám zaschnúť  a potom obrázok namočím a jemne papier zošúcham (treba postupovať veľmi opatrne). Po zaschnutí vyzerá obrázok asi ako prilepená servítka – je nutné ho zafixovať. Preto ho následne pretriem lepidlom na decoupage – ale opäť špeciálnym – NA TEXTIL. Po jeho úplnom zaschnutí obrázok prežehlím z rubovej strany. Takto vytvorený obrázok je možné prať – ja som skúšala ručné pranie na 30 ° a obrázok zostal tam kde mal.
Takto vytvorené obliečky na vankúše považujem za skvelý darček na Valentína – môj tip – v poradí už tretí :D. Vankúše totiž patria do postele a tí čo tento sviatok slávia – myslím –tiež :D.

Krásny večer všetkým prajem

Lucia


               a tu sú!:


.. a postup:




















6 komentárov:

  1. Lucka vankúšiky sú nádherné, krásne nafotené a ďakujem za skvelý postup určite vyskúšam.
    Maj sa pekne.
    Rena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Renatka, ďakujem krásne, teším sa že som pre iných inšpiratívna :D. Nech sa vankúšiky podaria - poteším sa fotkám. Krásny zvyšok dňa prajem.
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, klobúk dolu, Vaša práca je inšpirativne nákazlivá, máte šikovné ruky, a všetko krásne nafotené ..Alena

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alenka, veľmi sa teším a ďakujem krásne za milý komentár. :) Želám krásny deň
      Lucia

      Odstrániť