sobota 7. februára 2015

Veniec z ružičiek

O tom, ako som vyrábala ruže z látky som už príspevok písala. Tentokrát som urobila iba hlavičky – bez stoniek a listov (tých pár lístkov som kúpila) a vytvorila veniec. Postup pri vyrábaní ružičiek bol totožný s tým predchádzajúcim, no tentokrát som okraje látky (trhaním rozstrapkané) nechávala sem-tam po okrajoch ruží. Použila som dva druhy látky – bielu zo starej bavlnenej plachty a púdrovožltú zo starého bavlneného obrusu (sem-tam je vidieť  perforácia ktorá na obruse bola). Hlavičky z ruží som potom nalepila na kartón, ktorý som vystrihla do tvaru kruhu a obmotala som ho látkou. Na zavesenie som zo zadnej strany pripevnila hrubší špagát. Veniec mi visí na chodbe nad vešiakom na kabáty.


Aj napriek tomu, že mi ten veniec robí obrovskú radosť – v závere – pre potešenie oka pridávam aj pár fotiek živých ruží....  milujem červené ruže.... škoda len, že vydržia vo váze také krásne iba pár dní...  A hoci aj po vysušení majú svoje čaro... čerstvým ružiam sa nič nevyrovná :D.


Krásny  víkend všetkým prajem


Lucia





















1 komentár:

  1. Venček je nádherný a v chodbe mu to pristane , zrkadlo a vešiak sú parádne. Kytica červených ruží je úžasná a krásne nafotená.
    Rena

    OdpovedaťOdstrániť