utorok 15. septembra 2015

Baletné špičky




Po zverejnení môjho príspevku s názvom „Baletný“ mi napísala jedna naozajstná baletka s tým, že ak chcem, pošle mi skutočné baletné špičky. Moja radosť bola neopísateľná! Po výmene niekoľkých správ sme sa dohodli, že mi toto skvelé žieňa pošle špičky dvoje. Jedny pre seba a tie druhé mala v pláne použiť na ozdobu svojho toaletného stolíka sama, tak sa ma opýtala, či by som jej ich nejako neskrášlila. Samozrejme som súhlasila! :D Po dohode ohľadom farby a použitého materiálu (světloulince růžová, kraječky, korálky, kamínky, peříčko) – som sa dala do práce :).


Tie špičky ktoré mi zostali – tie som nijako neupravovala.  Sú ošumelé a použité a pre mňa by v žiadnom inom stave nemohli byť lepšie! :) Urobila som však pre ne taký shabby  rámik s vešiačikom – použila som drevený rám a ten som oblepila krajkami, ružičkami a perličkami. Baletné špičky som zavesila na rámik a ten poputoval nad dvere. Týmto by som rada ešte raz poďakovať za tento nádherný baletný poklad, ktorý mi visí nad dverami!


Baletné špičky č. 2 som ozdobila pre moju drahú darkyňu :) a to spôsobom, ktorý si priala. Verím, že bude spokojná s výsledkom a takto upravené baletné špičky sa jej budú páčiť! Použila som čipku, ktorou som špičky oblepila, v obrubovej časti som použila ružové kamienky, pierka a malú brošničku. Ladila som aj trošku do zlata a to z dôvodu, že vo vnútornej strane špičiek bola zlatá tlač. Takto upravené špičky mi pripomínajú domáce papučky, ktoré sa nosili niekedy v tridsiatych rokoch minulého storočia – k saténovému pyžamku (také tie nasúvacie šľapky s opätkom, ktoré mali v prednej časti pštrosie perie:))).


Všetkým želám krásny večer


Lucia



baletné špičky č. 1: 
























.... a tie č. 2:













2 komentáre:

  1. skvelá prerábka Lucka.špičky sú nádherné,dobrý úlovok...úprimne tíško závidím :).pekný deň prajem,jazmínna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jazmínna, ďakujem krásne za pochvalu. Baletné špičky boli veru môj sen, je úžasné že sa nájdu na svete ešte dobrí ľudia, ktorí dokážu urobiť pre iných niečo nezištne. Tak som sa k nim dostala ja:). Verím, že aj k tebe sa baletné špičky nejakou cestičkou dostanú :). Pekný dník prajem.
      Lucia

      Odstrániť