sobota 26. septembra 2015

Viktoriánske botičky & staré knižky :)



Dnes to bude kombinácia týchto milých drobností :). Nutne som potrebovala :DDD do môjho prerobeného kufra (jedného zo šiestich, ktoré som pretierala na bielo) nejaké ďalšie drobnosti. Vzala som si do hlavy, že je škoda všetky kufre narvať látkami na šitie a zavrieť ich – a tak jeden z nich zostane otvorený – a do neho si teraz „vyrábam“ rôzne propriety :DDDD. 

Už od minulých Vianoc špekulujem nad ušitím topánok z látky – pôvodne – v predvianočnom čase som myslela, že ušijem niečo ako „ponožku na krb“ – teda nie topánky v pravom slova zmysle. Nejako sa mi to ale vymklo z rúk – a z ponožiek a to už o topánkach ani nehovorím – nič nebolo :D.

Teraz však – pri pohľade na môj poloprázdny ženský kufrík – ma kopla múza :DDD a s trochou inšpirácie z Pinterestu som si ušila viktoriánske botičky :DDD. Vytrápila som sa s nimi veru statočne (nie som šička, nie som, nie som, nie som !!! :DDD) ale s výsledkom som taká spokojná, že sa mi ku koncu chcelo spievať spolu so zvukom šijacieho stroja :DDDD. Najviac ma na nich „bavia“ tie prevlečené šnúrky :DDD To tiež netuším ako ma napadlo – ale mala som ešte kúpenú krúžkovú retiazku ktorú som doposiaľ na nič nevyužila – kúpila som ju v galantérii v návale nákupného záchvatu a mala ju roky doma :D Tak a teraz poslúžila znamenite! :DDD Opätky som oblepila ozdobnou tkanou hnedou stuhou a podrážku som urobila z pásu hnedej kože čo som ušmykla – myslím - z nejakej dosluhujúcej kabelky :DDD. Na vrch som urobila „pančušky“ z háčkovanej dečky – ktorú som rozstrihla na dva rovnaké kusy a na vrch som to prilepila :). Keďže sa mi zdali topánočky príliš biele (ktorá viktoriánska slečinka – keď chodila po prašnej promenáde - mala úplne čisté biele topánočky?!? :DD) – tak som v závere vytiahla očné tiene :DDDD a topánočky sú už teraz D-O-K-O-N-A-L-O ušmudlané !!!:DDDDDDDDDDDDDD


Teraz čosi ku knižočkám :D
Knižky sú skutočne staré a ja som ich bola zháňať opäť v antikvariáte, čo je hneď vedľa nás. Pánovi čo tam predáva sa asi teda trochu páčim (už som ho tu na blogu spomínala – daroval mi listy zo Starej Prahy) :DDDD lebo po mojej požiadavke: „Niečo staré a vôbec to nemusí byť vhodné na čítanie..“ :DDD, mi zo skladu priniesol tri staré zaprášené knižky – a podávajúc mi ich, opäť prehlásil: „To máte odo mňa zadarmo slečna!“ :DDDD (pri zháňaní vetešov sa nebráň použiť aj trochu šarmu dievča! :DDD V tomto prípade to totiž slúži „vyššiemu účelu“ :DDD)
Darované knižočky som využila hneď dvojnásobne – oddelila (ak mám byť úplne úprimná – vyrvala :DDD) som obal knihy – od zvyšnej vnútornej papierovej časti. To vnútro bolo božské už samé o sebe :D A už také „holé“ by mohlo poslúžiť ako krásna dekorácia. Toto som totiž tiež zazrela kdesi na Pintereste – a zdalo sa mi to jednoduché a veľmi efektné. Ja som si to ešte trošku skrášlila sušenými ružami a „starým listom papiera“ ktorého okraje som (kým nebol môj chlap doma :DDD) opálila (keďže som tlačila na lesklý fotografický papier – asi by ho kleplo od toho smradu :DDD).

Obal z knihy som použila na „očipkovanie“ – tu asi netreba veľa slov – očipkovaný obal zakotvil v kufríku hneď vedľa viktoriánskych botičiek. Obal ako ďalšia krásna proprieta teraz slúži na uloženie akože „ľúbostného listu“ tej viktoriánskej slečinky čo má u mňa odložený svoj kufor :DDDDDDDDDD

Tak som sa rozpísala dnes zas :DDDD

Všetkým prajem krásny víkendový deň 

Lucia



















6 komentárov:

  1. Tak tedy upřímně... nebýt na FC Vašich úžasných lapačů snů , tak doposud nevím o čem shabby styl je.. no ,ale co chci vlastně napsat .Mě naprosto nadchla Vaše tvořivost a nápady..,tedy to je něco!!!! Opravdu je na co se dívat... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak teda úprimne: Cathy! Váš komentár ma neskutočne potešil :DDD Ak aj ja patrím medzi osoby, ktoré dokážu štýl shabby chic sprezentovať, znamená to, že asi môžem byť na seba hrdá! :DDD No tu musím dodať, že v našich podmienkach (SR, ČR) vtesnávanie tohto štýlu do presne tých "medzí" kam si on zaslúži a kam on patrí považujem za nesmierne náročné.. Preto som hrdá a šťastná z každej malej drobnosti, ktorú sa mi podarí "uloviť" alebo "vyrobiť" :DDD Ešte raz veľká vďaka za pochvalu a za sledovanie môjho blogu :). Želám všetko dobré! :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, zaujímavý príbeh viktoriánskej slečinky a musím povedať, že má nádhernú výbavičku. Ešte, e si ten kufor u Teba zabudla a mohli sme tak doň nazrieť. Krásne tvorenie. Si šikulka a poviem Ti poriadne trpezlivá to prepracovanie botičiek je úžasné. Andrea

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Andrejka, ani netušíš, ako ma tvoj komentár potešil :))). Ja vždy chodím na tvoj blog a vecičky tvorené tvojimi rukami si obzerám s neskutočnou úctou a obdivom. Patríš medzi moje obľúbenkyne a teším sa z každého nového príspevku :). Ďakujem krásne za pochvalu, želám všetko dobré a veľa veľa veľa tvorivých nápadov :)))
      Lucia

      Odstrániť