piatok 20. mája 2016

Lekárnička č. 3

Dnešný príspevok je o starej lekárničke, ktorú som už dávnejšie objavila v bazáre. Trikrát som ju zobrala do rúk a trikrát položila naspäť, nebola som si istá, že ju domov chcem. Dôvod bol prostý - lekárničky máme doma dve (obe v kúpeľni) - tie som Vám už predstavovala. Tie, ktoré som už doma mala boli obidve starožitné, táto pochádzala zo sedemdesiatych rokov - čiže stará síce bola, ale starožitná určite nie. Jej cena a materiál, z ktorého je vyrobená (drevo) ma však nakoniec presvedčili- a tak máme doma lekárničky tri :D.

Lekárnička zjavne visela na stene, keď sa blízko čosi maľovalo - celá bola pofŕkaná farbou /ktorá nešla dolu/. Ak by nebol povrch takto znehodnotený, asi by som ju nechala v pôvodnom stave - bielu mám rada a malý červený kríž na predných dvierkach mi prišiel celkom ako "milé retro" :). Ibaže - tie fŕkance od farby boli naozaj nevzhľadné - a tak som - chtiac nechtiac - musela lekárničku pretvoriť. Najprv som jej povrch jemne zbrúsila, aby tie fŕkance zmizli, potom som ju celú (aj vnútro) pretrela troma vrstvami bielej farby a po zaschnutí som ju ozdobila transferom (pomocou transfergelu) na ktorom je nápis. Čerešničkou na torte bola výmena kovovej kľúčovej vsadky, ktorú som vymenila za liatinovú (a pred pripevnením som ju pretrela čiernou farbou a prešmirgľovala - pôvodne bola zlatá - tak aby sa mi hodila :).

Lekárnička má iba dekoratívny účel - zatiaľ som ju položila na skriňu v chodbe. Uvidíme, čo s ňou vymyslím ďalej, u nás nikdy nič nemá svoje stále miesto :DDDDDDDDDDDDD.

Všetkým prajem krásny víkend


Lucia










pôvodne:


2 komentáre:

  1. Lucka, presne takúto lekárničku som vyhodila / skoro mi je do plaču/ keď som kúpila novú, /sklo,kov/ aby sa ľahšie umývala, lebo som v nej držala naozaj lieky a ostatné. Teraz vidím, ako som to mohla krásne urobiť. Tá Tvoja je neuveritelne krásna so všetkými zmenami, ktoré si na nej spravila. Veľmi sa mi páči ten zámok, a ten transfer, krásne to spolu ladí, a že ešte nemá miesto?? To určite! Verím, že už to máš v hlavičke uložené, kam sa bude najlepšie hodiť. Peknučký deň, Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulienka, usmievam sa ako slniečko, ty si taká úžasná a dobrá dušička, zastavíš sa pri každom jednom príspevku, pri každom jednom mi zanecháš nádherný odkaz... Lekárničky ktorú si vyhodila je možno trošku škoda /joooooj -koľko vecí som ja vyhodila a teraz mi je ľúto!/ - nič to však, nová určite dobre slúži a je praktická a do tvojich rúčok sa dostane niečo iné, čo síce nebude praktické, ale bude krásne zdobiť Tvoju domácnosť. :) Ďakujem veľmi pekne za milé slová a pochvalu mojej práce :) Lekárničke určite nájdem časom skvelé miesto :)
      Lucia

      Odstrániť