streda 25. mája 2016

Malá toaleta

Všetky miestnosti v byte som Vám už ukázala (okrem šatníka), na blogu mám príspevky o spálni, hosťovskej izbe, obývačke (ktorú máme spojenú s kuchyňou), kúpeľňu (ktorú máme spojenú s toaletou). Čo sa týka chodby, tu som samostatný príspevok síce nerobila, avšak na blogu je viacero fotografií, kde je chodbu dobre vidieť. V byte však stojí ešte aj samostatná toaleta (a úprimne - je to super možnosť mať doma možnosti dve :DD). No a keďže som Vám už ukázala skoro celý byt :), zostáva už iba táto malá mini "miestnostička", ktorá môže mať podlahovú plochu niečo okolo metra štvorcového :D. Je to miestnosť, kam, ako sa hovorí, aj králi chodia sami ("natož" princezné :DD). S ohľadom na veľkosť a účel miestnosti asi ani nie je veľmi čo fotiť :DDDD, zachytiť som chcela skôr drobnosti, ktoré som si do tejto miestnosti trochu upravila. 

Prvou a mojou veľkou pýchou sú staré osobné váhy, ktoré boli pôvodne zelenej farby. Tie som natierala kriedovými farbami a voskovala. Ďalej sú to drevené rámiky a vešiak, ktoré som upravovala rovnakým spôsobom. Mimoriadne pyšná som na svoju zbierku starých fľaštičiek, ktoré som "zaparkovala" na drevenú malú poličku, ktorú som upravovala (pôvodná mala vypálené "ornamenty" - trochu ako indiánske :DDD tie som zošmirgľovala a poličku natrela čiernym čajom a následne octom v ktorom som nechala odstáť kovovú drôtenku). Ďalšou mojou veľkou pýchou sú staré drevené kolíčky/štipce (originál, ktorý sa mi podaril ukoristiť už dávnejšie v bazári) a rovnako stará valcha.

Všetkým prajem krásny deň

Lucia














rámiky sa mi v pôvodnom stave na fotke nezachovali, ale tu je polička... 


 .... a váhy :)

4 komentáre:

  1. Luci jak Vy dokážete ze všeho udělat útulné bydlení.já bych Vás k nám nejradši unesla na měsíc ,abyste mi to tu všechno předělala...:) :).Luci prosím mohu se zeptat co je ta křídová barva,to je jako odstín? to asi nebude balakryl.. že? :)Děkuji moc

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja milá Katuška :) Ďakujem veľmi pekne za milý komentár :). Čo sa týka unášania - ja mám pocit, že ja by som išla hrozne rada a dobrovoľne :) Taký mesiac strávený s milou dušičkou ktorá má slabosť na to čo ja + zbierku panenek :))) kto by odolal?!? :))) A na Vašu otázku - kriedová farba je typ farby. Najznámejšou značkou ktorá sa u nás predáva je Annie Sloan - ale tento typ farby vyrábajú viacerí výrobcovia. Váhu som natierala značkou Chalky Finish, pričom tých značiek je na trhu skutočne viac /ja mám doma tieto dve/. Kriedová farba je vodou riediteľná farba /a skutočne má trochu vlastnosti "kriedy"/ - keď ju natriete otiera sa, je matná a pracuje sa s ňou veľmi dobre. Je nutné ju fixovať buď voskom alebo lakom /aby sa už neotierala/. Ak by Vás Katka zaujímalo viac, kľudne sa pýtajte. Čo sa odtieňov týka - tieto farby dostať kúpiť v nekonečných farebných odtieňoch (a tieto vzájomne miešať).
      Prajem pekný deň
      Lucia

      Odstrániť
  2. Lucka, palec hore, tie milé drobnosti robia z tejto miestnosti to, že vôbec nevadí, keď sa tam človek zdrží dlhšie. Ten nápad s tými hľadanými, stratenými ponožkami je super, okrem toho, že je to krásne dekorácia, dá sa to využiť aj v skutočnosti, lebo vždy sú nejaké stratené. Ale to je dôležité, že to vies tak krásne zladiť. pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Martulík, teším sa že sa ti aj v tejto našej malej miestnosti páči :) A čo sa hľadaných ponožiek týka - u nás našťastie, žiadne nehľadáme - môj chlap je v tomto skvelý - špinku (ako tomu on hovorí) nosí pekne do koša na prádlo sám :) A vždy donesie aj všetky ponožky - hoci pravidelne všetky otočené naruby :DDDD. Mať však malé dieťa - situácia by sa nám isto skomplikovala a o stratené "kámošky" k tej druhej :))))
    Posielam pusu a prajem krásny deň
    Lucia

    OdpovedaťOdstrániť