štvrtok 5. mája 2016

Náhrdelník

Príbeh, ktorý Vám dnes rozpoviem  sa začal ešte počas vianočných trhov, ktoré sa konali u nás v meste. S mojou milovanou polovičkou sme sa motkali pomedzi stánky a nasávali sviatočnú atmosféru. Skutočne sa bolo na čo pozerať, no mnou najviac "zamával" pohľad na neskutočne krásny náhrdelník, ktorý predávala /popri mnohých a mnohých iných nádherných ručne robených vecičkách/ jedna veľmi milá pani. Náhrdelník bol vyrobený zo sklenených korálikov a z kvietkov vyrobených z látky. Keď mi zažiarili očká - môj drahý sa opýtal, či som bola dobrá a či si teda tú nádheru zaslúžim. Žiaľ, potom ako som uvidela cenu (ktorá - a to musím podotknúť, bola adekvátna materiálu, času, a rovnako tak kreativite a šikovnosti zhotoviteľky) - musela som skonštatovať, že: "Až taká dobrá som žiaľ nebola." Tomuto môjmu výroku sa pani v stánku z chuti zasmiala a s úsmevom nás odzdravila, keď sme od stánku odchádzali. 

Do rúk sa mi však dostala vizitka, ktorú tam na pulte tá milá pani mala a keď som prišla domov, nedalo mi a pozrela som si jej ponuku na internete. Na svojich stránkach ponúka mnohé nádherné ručne vyrábané vecičky, avšak onen náhrdelník /vlastne išlo o náhrdelníky dva/ v ponuke nemala. A tak som pani Viole Benešovej /tak sa tá milá pani volá/ napísala e-mail s prosbou, či mi by mi nemohla poskytnúť fotku, aby som si sama podobný náhrdelník mohla vyrobiť. Na moju obrovskú radosť mi fotku poslala a ja som začala s tvorením. 

Náhrdelník som tvorila postupne - a až teraz, skoro po pol roku, som sa dopracovala k jeho finálnej podobe. Na hrubšiu retiazku som pripevňovala sklenené koráliky kliešťami, kvietky som vystrihovala z látky - išlo o jednotlivé "lupene" v tvare kruhu, ktoré som po vystrihnutí opaľovala nad plameňom a prišila k sebe. Ako podklad na ich uchytenie mi poslúžil kúsok filcu, ktorý som k retiazke prišila.

Hoci môj náhrdelník nie je ani z ďaleka taký krásny ako originál, mám z neho radosť. O to viac, že k jeho vzniku prispela skutočnosť, že sú na svete ľudia s dobrým srdiečkom a takým je aj pani Viola. Ak by niektorá z Vás po takomto nádhernom kúsku zatúžila - tu je možné samotný originál u pani Violy zakúpiť:
https://www.violaart.com/produkt/perly-a-ruze/
https://www.violaart.com/

Týmto pani Violu pozdravujem a všetkým prajem krásny deň


Lucia














... na živej modelke :DDDD

.. a tu sú originálne kúsky, ktoré vyrobila pani Viola a mne poslúžili ako inšpirácia :)




2 komentáre:

  1. Lucka, Tvoj úžasný náhrdelník môže konkurovať tej od pani Violky. Krásne prevedenie a najkrajší je ten náhrdelník na živej modelke, čiže na Tebe, vtedy to ožíva teplom. Pekný deň, pusa Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulík, pani Violka je veľká odbornica v tomto, ja som si do tejto sféry iba trochu "odskočila" - a tak sa naozaj teším z milých a mimoriadne pozitívnych ohlasov na toto moje minidielko :). Posielam velikú pusu a slniečkoooooo :))))
      cmuk
      Lucia

      Odstrániť