pondelok 9. mája 2016

"Viktoriánske" botičky po malej mažoretke :)

Asi nikdy neprestanem túžiť po originálnych topánočkách po nejakej viktoriánskej slečinke. Je taktom, že zohnať u nás sa nedajú a to ani s využitím nadpozemského úsilia :(. Jedny som si už ušila, odkaz na príspevok je tu: 

http://myshabbywhitehome.blogspot.cz/2015/09/viktorianske-boticky-stare-knizky.html,

ale stále to nebolo úplne ono. Preto som premýšľala, ako si ich "vyrobiť" tak, aby sa čo najviac podobali na originál. Typovo sa mi tie topánočky najviac podobali na staré dámske korčule - ale tiež to nebolo celkom "ono". A tak - ako som hľadala a skúmala rôzne typy dámskych topánok - "objavila" som topánky, ktoré nosia mažoretky  :). Z dostupných typov topánok sa mi tieto zdali najpodobnejšie tým viktoriánskym a tak som si jedny od mažoretky (teda jej maminy) kúpila :).  Keď som rozbalila balíček a vzala do rúk tie malé topánočky (č. 36 :)) - hneď som vedela, že to bola dobrá kúpa :). 

Topánky som celé natrela bielou kriedovou farbou a následne som ich voskovala. Tým, že som ich voskovala ešte nie s úplne zaschnutou farbou - sa farba na niektorých miestach poolupovala - čo topánkam dodalo ešte vierohodnejší dizajn :). Potom som podrážky a podpätky na topánkach napatinovala patinovacím olejom hnedej farby a namiesto šnúrok som do topánok navliekla staré stuhy zo saténu. Do topánočiek som vložila silónkové nadkolienky. Z topánočiek sa veľmi teším - no neprestanem nikdy túžiť po takých, ktoré si uväzovala nejaká dámička v období Belle Époque :))

Všetkým prajem krásny slnečný deň



Lucia












.. pôvodne:

2 komentáre:

  1. Sny a túžby sa majú plniť, alebo mali by sa plniť. Je to naozaj niekedy ťažké, ale Ty Lucka to vieš vždy elegantna vyriešiť. Tie topánočky sa Ti podarili, ako vždy, čo si zoberieš do ruky. Sú pôvabné jemné, presne take ako si si vysnívala. Verím, že raz sa to podarí, a aj tie pravé viktoriánske sa ocitnú v Tvojich rukách, čo zo srdca Ti prajem M.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja milá Martulka :). O snoch a túžbach ma zatiaľ život naučil toľko, že keď človek veľmi veľmi veľmi po niečom túži a praje si to nezištne, toto prianie sa mu splní. Mne sa tak už stalo mnohokrát :). A tak verím, že skôr či neskôr, sa to podarí aj pri topánočkách po akých túžim. Ak by sa tak ale predsa len nestalo, nič to, splní sa mi v živote niečo iné - možno podstatnejšie a dôležitejšie ako sú hmotné veci :). Ďakujem za želanie Martuška, je krásne poznať prajných a dobrosrdečných ľudí. Ty medzi nich jednoznačne patríš :-** Veľkú pusu a krásny deň
      Lucia

      Odstrániť