pondelok 8. mája 2017

NOEMI

"Ak stratí dievča hlavu, obyčajne sa s ňou stretne v náručí nejakého muža."


Dnešný príspevok prinášam s veľkou radosťou! Jednak z dôvodu, že sa moja zbierka bábik rozrástla o ďalší kus a tiež pre to, lebo som tejto novej členke musela vdýchnuť nový život - pretože sa ku mne dostala iba jej hlava :DDDD. Neviem, kde sa podel ten muž, ktorý toto spôsobil :)))), ja som však nenechala nič na náhodu a zvyšok "dievčaťa" som počas troch dní práce vyrobila :D
Začneme menom novej členky :)), to šlo zo všetkého najľahšie :)). Meno Noemi je "odvodené" od Naomi a nebudem vysvetľovať, prečo, aby som sa vyhla etnickej problematike :DDDD.

Inak, čo sa týka zvyšnej časti bábiky (t. j. všetko okrem jej mena) - dalo mi to nesmierne zabrať :DDD. Musím povedať, že najťažšie bolo zohnať látku, ktorá by sa aspoň z časti farebne a materiálovo podobala na tú, z ktorej je vyrobená hlavička. Tu je dôležité moje priznanie, že doposiaľ som NIKDY NIČ, čo by bolo možné ušiť iba na  základe strihu, nešila :DDD. Ako je známe, utierky sa šijú bez strihu a vankúš tiež :DDD. Toto bola ale iná káva (čierna!) :DDD.  Už samotné telíčko bolo náročné ušiť, pretože látka, ktorú som zohnala sa veľmi naťahovala a po vyrobení telíčka mi môj manžel (môj najlepší kritik) oznámil, že Noemi nevyzerá ako Naomi, ale skôr ako ako Serena :/. A tak muselo dôjsť k zásadnej liposukcii - a zmenšeniu rúk a nôh :D Následne Noemi vyfasovala spoďárky a tielko :). Potom prišla fáza šitia botičiek. Kto nikdy v živote nešil KOŽU, nepochopí :DDDD. Našťastie som doma mala radielko, ktorým sa mi krásne dali naznačiť dierky na koži, každú jednu som však ešte pred samotným šitím musela prepichnúť osobitne, inak by som si s tým neporadila. Po ušití botičiek prišli na rad šatočky. Tu som skutočne maturovala :DDDDDDD. Nakoniec ale, šaty majú oba rukávy a ja som na seba pyšná, ako by som ušila šaty Naomi na jej celovečernú módnu prehliadku :DDDDDD. Na samý záver som musela ešte čosi vymyslieť s hlavičkou - pretože - pásiky na ktorých boli vlásky pripevnené bolo vidieť. A tak som Noemi vyrobila "venček" z výšiviek, ktoré som vystrihla a na ten pásik prišila.

Mám z novej členky radosť ako malá a vážne zisťujem, že som asi "na panenky" :DDD

Prajem krásny deň

Lucia 











.. pracovný neporiadok :)

 pôvodne:

2 komentáre: