nedeľa 9. júla 2017

Obývák

Dnešný príspevok je z našej obývačky. Veľa kútov a veľa kúskov ste z nej už mohli vidieť v predchádzajúcich príspevkoch, dnes je už obývačka konečne kompletne zariadená, takže Vám ju konečne môžem ukázať v celej svojej kráse.  

Včera sa nám podarila dokončiť s manželom truhlica - ktorá ako sirota Podhradských trčala na vonkajšej chodbe skoro trištvrte roka. Manžel jej vymenil dno, ktoré už doslúžilo a truhlicu sme natreli bielou farbou a ja som ju mechanicky opatinovala. Do truhlice som nasťahovala tonu starých textílií (na ktoré mám slabosť, menšiu však už môj manžel, ktorý sa o ne, v čase kedy som ich skladovala v šatníku v papierovej krabici, permanentne podkýnal :D).  Ďalšie novinky sa objavili v pánskom kútiku: pribudol obraz - portrét z prvej republiky, ktorý som zarámovala, podarilo sa mi zohnať starú fajku, ďalší fotoaparát, krabičku z cigariet a staré zápalky, domov som tajne dotiahla staré stokilové rádio a na blšáku sme kúpili krásny mramorový písací set. Už to chcelo iba lampu, ktorú som sa hotovala manželovi kúpiť k sviatku. Žiadnu, ktorá by sa mi páčila a finančne by ma nezruinovala sa mi nepodarilo kúpiť a tak mi zrak padol na lampu, ktorá prešla toľkými prerábkami, že by mohla veselo konkurovať Madonne v čase jej najväčšej slávy :DDD. Lampa bola pôvodne železná, potom som ju pretrela na tyrkysovo, následne som ju natrela na bielo, neskôr prešla do hnedej patiny a pokrajoch som jej dala ovesy a cylinder som ozdobila krajkou s anjelmi , potom som tie ovesy zvesila. Teraz som jej nohu natrela na čierno a špekulovala som, ako jej doriešiť vrch - adekvátne do pánskeho kútika. Z cylindra som odtrhla anjelov (tí sú málo chlapskí) a povedala som si, že vrch a spodok olemujem zlatou starožitnou bordúrou. Keď som takto lampu "zložila"  - tak pozerám, že mi čosi asi nevyšlo - pretože lampa na mňa pôsobila málo mužne, zato však veľmi kremačne. Pri pohľade na ňu, som si hneď predstavila malého Kolju, ako ju zažína a krabicu od topánok s marionetou vo vnútri vsúva do útrob detského divadla a zaťahuje záves :DDDDDD. Hovorím si, nič nie je stratené, domaľujem na cylinder ruže /budú sa hodiť k paravánu/ a lampa bude zachránená! :D A tak som si sadla, namiešala farby a začala maľovať. Musím uznať, že na videu na youtube ten postup vyzerá jednoducho, kto to nikdy neskúšal, nepochopí, že lampu kriesiť z mŕtvych týmto spôsobom nebol asi dobrý nápad :DDDDDDDDDD. Nakoniec som lampu dokončila a opýtala sa manžela na názor. Zhodnotil ju jedným slovom: "DIEVČENSKÁ". A tak máme v pánskom kútiku dievčenskú lampu, ale stále si myslím, že lepšie ako mať tam lampu pohrebnú :DDDD.

Do obývačky nám pribudol ešte vytúžený starožitný drevený sušiak na kolieskach, po ktorom som očkom hádzala cez výklad jedného starožitníctva u nás v meste asi dva mesiace :) a včera mi môj milovaný manžel  urobil radosť, keď sme prechádzali okolo. Povedal, že mi ho kúpi, ak si ho odnesiem sama pešo domov. Súhlasila som!!!  Po desiatich metroch sa uľútostil, sušiak mi vzal a ja mám doma ďalší nádherný kúsok, na ktorom budeme sušiť osušky po sprchovaní :).

Musela som byť asi veľmi dobrá, lebo včera som manžela nahovorila aj na vŕtaciu akciu - pripevňovali sme kovový svietnik na stenu - ktorý som mala doma asi pol roka. Zisťujem, že vŕtačka v ruke môjho manžela spôsobuje automaticky jeho pindanie. Tak sme svietnik zavesili, manžel dovŕtal a dopindal, ja som dovysávala a všetko odpratala a už sa zase tuho ľúbime :DDD.

Prajem všetkým krásnu nedeľu.


Lucia





















obraz pred zarámovaním: 

 truhlica - čakateľka :D

... a kde ich schovávate vy? :DDD

3 komentáre: