nedeľa 4. februára 2018

Vášeň II.

O mojej vášni k starožitnostiam sa môže človek presvedčiť pri ktorejkoľvek návšteve môjho blogu :). Príspevok s názvom Vášeň ste mohli vidieť TU. A keďže dnes je obsahom príspevku totožná téma,  zmenili sa len predmety, rada by som Vám v tejto druhej časti predstaviť ďalšie "nové" starinky, ktoré mi doma pribudli za ten čas, čo som blog trochu zanedbávala :).  Niektoré vecičky som si kúpila a zvyšné som dostala darom od mojich milovaných: Edky a Věrky a jeden milý darček som dostala aj od pani Janky, od ktorej si objednávam staručký textil :). Nie je to úplný komplet vecí, ktoré máme doma "nové", pretože niektoré si ešte nechávam pre osobitné príspevky :)

Taaaaaaakže! :) Medzi novinky patrí:

- budoárová panenka! Áno áno vážení! Čítate a nižšie môžete aj vidieť - už mám doma dve! Je to neuveriteľné a doteraz to nechápem, ale je to tak. A naviac, panenku som dostala ako dar a preto je môj pocit obdivu z toľkej krásy a obrovskej vďačnosti absolútne neopísateľný! :) Bábiku som odfotila spolu s novým obrazom a krásnym staručkým slnečníkom, vďaka ktorému sa ich počet u nás zvýšil na päť kusov :)

- malí biskvitoví anjelici - tiež darček, z ktorého som skoro odpadla! :) Vždy som po nich nesmierne túžila a moje túžby (a hlavne to, ako som o tom dookola mlela :DD), boli vypočuté! :) Vždy keď som takýchto anjelikov kdesi videla, pripomenulo mi to starkú, letné prázdninové popoludnie, kedy sme museli (s bráchom) povinne do maličkého kostolíka v strede dediny - modliť sa ruženec. Starká nás tam brávala násilím :DDDD /z dôvodu vyššieho dobra/ :DDD a jediný spôsob ako tam malý osem a päť ročný človek tú hodinku vydržal, bola možnosť obzerať si rôzne relikvie, ktorými bol kostolík ozdobený a prísľub nanuku z mraziaku po návrate z modlitebného maratónu :DDD. Medzi mimoriadne obľúbené relikvie patrili práve dvaja malí anjelici sediaci na oltári - a ja na toto "ťažké" detské obdobie s odstupom skoro tridsiatich rokov spomínam s nesmiernou láskou a úsmevom na perách :DDD.

- biskvitová soška krásky v klobúku - tu niečo čo dodať, stačí sa pozerať :). Má prednostné miesto na mojom nočnom stolíku, aby som ju mohla obdivovať vždy, keď sa ukladám do postele (kto ma pozná vie, že to býva často, najmä v poslednej dobe :DD).

- šperkovnička a krabička od francúzskeho púdru: moja ďalšia veľká radosť, ktorá mi zdobí toaletný stolík :). Šperkovnička je zo skla a spájaná je ručne riaseným saténom - krásny darček od mojej milovanej šéfky :). Krabičku od púdru som si kúpila, lebo ako je známe: tých nikdy nie je dosť! :)

- ruženec: to bol darček od pani Janky, je staručký a proste nádherný! :)

- soška Gejši - tú som si kúpila a obohatila ňou svoju zbierku čínskeho porcelánu :)

- háčkovaná pompadúrka -  je v krásnej antracitovej farbe :)

- nádherný 3D obraz do saténu oblečených dám - doteraz nedýcham keď prechádzam okolo neho - ďakujem Ediiiiiiiiiiiiiii :-* :))))

- v kuchyni mi pribudli: nádherný biely porcelán s drobnými kvetinkami, krájač na chlieb (pásla som po ňom celú večnosť!) :D,  malé smaltové plechy značené číslami (netuším na čo slúžia - ale chápete- MUSELA SOM ICH MAŤ :D), smaltovaná nádoba na sadlo a velikánska plechová krabica OVEKA

- do obývačky pribudla nádherná sadrová soška dievčatka

- moju zbierku kovových a alpakových vecí zdobí staré zrkadlo s krásnym zlatým rámom

- pribudla aj nová fotka "vojáka s chotí" :)

- pánsky kútik zdobí zásobník na pušný prach (ešte kdesi zohnať tú vec, do ktorej sa ten prach dával :DDD) a staručký kaučukový límeček :).


Všetkých zberateľov a obdivovateľov staručkých vecičiek zmietaných vášňou srdečne zdravím a prajem krásny zvyšok nedele :).


Lucia 






















7 komentárov:

  1. Teda mě uchvátil ten bílý porcelánový servis s droboučkými kvítečky! To by byl můj sen do starodávného skleníku,který mám v obýváku a v něm starorůžový anglický servis pořízený na AUKRU.Ale zrovna nedávno jsem na něj koukala a říkala si.že by se mi ve skleníku líbil spíš nějaký bílý servis z dob našich babiček:-).Ten Váš je prostě nádherný a něžný!
    Krásný den přeji. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravím Janka :). Ďakujem krásne za milý komentár. Ja biely (čisto biely) porcelán milujem absolútne najviac :). Človek ho môže zbierať z rôznych období, rôznych výrobcov a stále sa tie kúsky k sebe hodia :). Tento má malinkaté kytičky a veľmi sa mi páči. Dostala som ho od Edky. Ja si zas hovorím, že by som mala eliminovať svoju zbierku iba na ten čisto biely, lebo ak to neurobím, tak sa zamilujem aj do iných variánt, že máme raz-dva plný dom :DDDD.
      Ďakujem za návštevičku na mojom blogu a prajm krásny deň aj ja Vám :).
      Lucia

      Odstrániť
  2. To je úžasné a ten kráječ je úplně bombastický, krásné věci.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Všetko máš tip-top zladené, toľko vecí na obdiv, čo máš doma, aspoň takto sa poprechádzam u vás a ochkám nad tou krásou

    OdpovedaťOdstrániť