nedeľa 2. júla 2017

Maličký príspevok o maličkých postieľkach /z kategórie mini/

Keď som asi pred rokom narazila na Pintereste na obrázky miniatúrnych vecičiek, vyrábaných doma šikovnými rúčkami (ako koníček), tak som nerozumela, načo to komu je :). Zdalo sa mi to síce rozkošné, myslím, že ako prvé som objavila minijídlo :), ale nerozumela som tomu, na čo to komu slúži a najmä, či to za to stojí, venovať niečomu celé hodiny a ono to nie je väčšie ako malý oriešok :).

Ale teraz už chápem :).
Manžel moje minitvoreníčko (až na ten šialený maxibrajgel, ktorý pri tom vzniká) podporuje - zistil totiž, že keď nakupujem do domečka pro panenky, zásielky mi chodia vo veľkosti poštovej obálky, zatiaľ čo predtým, keď som nakupovala veci do našej ozajstnej domácnosti, krabice z pošty nám vždy zapratali celú predchodbu /a k separovacím smetným nádobám musel chudáčik vždy on/ :)

Na domčeku je ešte strááášne veľa práce a zisťujem, že to nedokončím hádam nikdy - vždy je čo vylepšovať :D.  Domček chcem totiž obriadiť aj z vonku :D. Z interiéru mi chýba dokončiť dve detské izby - dievčenskú a chlapčenskú a prerobiť chodbu, ktorú som odflákla :D.

Keď nad tým tak premýšľam, niektoré vecičky nie je nemožné vyrobiť, len to žerie neskutočne veľa času. Možno sa to ani nebude zdať pravdou, ale s dvoma postieľkami  do dievčenskej izby som sa trápila celú sobotu. Na internete som si našla totižto obrázok postieľky, do ktorého som sa zamilovala na prvý pohľad  - a jednoducho: musela som si takú vyrobiť :D. Manžel ich volá "nemocničné" - sú to klasické "kovové" rámy s matracom v tom úplne najjednoduchšom prevedení - oblé hrany  a kovové "tyčky" . Prvotný problém - materiál - som rozlúskla po tom, ako som ich začala vyrábať z drôtu - bolo to krivé, ťažko sa to k sebe lepilo /s pájkovačkou stále nie sme kámošky - hoci ju doma mám/ a tak som siahla po vatových tyčinkách - ktoré sa /div sa svete/ - dali krásne ohnúť do oblúka. Jediný problém - tá vata na konci a ich dĺžka. Musela som ich nadpájať /lepidlom a drôtikom vo vnútri - pre lepšiu pevnosť/ a vatu pracne odstraňovať - kto to nikdy nerobil, netuší čo je to za babračku :D.
Po vyhotovení rámov som z drevených špachličiek urobila rošty, z penovej hmoty /našla som ju v balíku - balí sa do toho krehký tovar/ som vyrobila matrace. Rám som celý natrela bielou farbou a opatinovala bronzovou a čiernou. Následne som vyrobila panenkám vankúšiky, perinu a deky. Kým bude hotová celá detská izba /a nápadov veru mám!/ potrvá to celú večnosť, zatiaľ teda ale základ spania - je už na svete! :)

Prajem všetkým krásny zvyšok nedele :)

Lucia









pracovný postup:







3 komentáre:

  1. Teda Luci, klaním se před Vámi, protože si to ani nedovedu představit to vyrobit. Máte "zlaté ruce" a ještě je to velice vkusné !! Pokračujte v tom, jste úžasná !!! Šá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lucinko,já Vás prostě žeru.Taková krása. ...Kamila

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odpadávam zase.A idem sa popozerať po nejakom domčeku... Ďakujem za zážitok...

    OdpovedaťOdstrániť