nedeľa 26. apríla 2015

Korunky

K štýlu shabby chic jednoznačne patria korunky a k princeznám tiež :D. Tak som si prerobila hneď dve. Nápad ako taký je z Pinterestu – kde som takýmto spôsobom videla úpravu na ružiach z látky. Kúpila som si dve korunky z plastu – určené deťom na maškarný ples alebo niečo podobné. Následne som si urobila zo sadry trochu redšiu hmotu, akú používam na vytváranie reliéfov a korunky som do tejto hmoty celé ponorila. Po ich zaschnutí som ich natrela hnedou farbou, potom krakelovacím lakom a na samý záver bielou farbou. Potom som ich ešte celé natrela hnedou patinou – aby som navodila „hrdzavý vzhľad“. Na úplný záver ešte prišiel priesvitný matný lak.

Korunky tiež pôjdu do spálne na policu – ale zatiaľ sú tam položené iba tak – na starom šijacom stroji. Všetko sa totiž točí okolo mojej skrine – od tej závisí – kde nakoniec polica bude visieť. A do tej skrine som sa zatiaľ ešte nestihla pustiť. Ale teším sa už na to! :D
Krásnu nedeľu prajem


Lucia










... takto vyzerali pôvodne:

.... a po uschnutí sadry:


1 komentár:

  1. Když jsem viděla tohle video - https://www.youtube.com/watch?v=sUX6d7panGY - tak jsem si vzpoměla na tebe a tvoji tvorbu. Tak jsem ti ho okopírovala, jestli tě to k něčemu zajímavýmu inspiruje. Jinak-těším se, až ukážeš tu skříň, jak bude vypadat hotová.

    OdpovedaťOdstrániť