pondelok 13. apríla 2015

Nočné stolíky

Už dlho som sa odhodlávala na ich prerobenie. Nočné stolíky sú z MDF a kúpila som si ich v čase, kedy som ešte nemala rozum :D :D :D. Majú už svoje roky (možno už aj viac než desať) a samozrejme, k ničomu sa mi nehodili... Preto k prerábke došlo postupne – dlhší čas som ich mala pretreté na bielo a s vymenenými úchytmi. Tentokrát však došlo k zmene zásadnejšej :D. Začala som tým, že som nočným stolíkom vymenila nohy – škaredé plastové som odstránila a pripevnila krásne drevené. Teraz sa moje nočné stolíky do spálne hodia krásne a ladia s mojimi starými dverami. Postup bol približne rovnaký ako pri starých dverách, tentokrát som však nepoužila žiadnu servítkovú techniku, chcela som ich vyzdobiť len odliatkami a patinou. Bolo to dosť prácne, ale teším sa, že zo škaredého kusu nábytku je niečo – čo spálňu krásne dopĺňa.

Želám všetkým krásny deň


Lucia





pôvodne vyzerali nočné stolíky takto:
















11 komentárov:

  1. To je nádhera.
    Dnes jsem objevila Váš blog. Nenacházím slov. Vše je tak kouzelné. A tolik ispirace. Jedním slovem, nádherné. Moc se mi tu líbí. Ten stolek, co jste právě vytvořila, je úžasný. Mohu se zeptat, kde jste sehnala ty ornamenty? Děkuji.
    P.S. Dovolila jsem si Vaše stránky přidat do mých oblíbených na svém webu, abych se sem mohla často vracet. Snad to nevadí. Jitka - Hutule

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň Jitka, ďakujem za krásny komentár a teším sa, ak sa na môj blog opäť vrátite :). Ornamenty som si vyrábala. Adrianke v komentári nižšie píšem k tomu viac. Pekný deň prajem.
      Lucia

      Odstrániť
  2. Dobry den, stolik je krasny. Tiez by som nieco podobne chcela spravit so skrinou. Mozem prosim vediet kde by som zohnala formy na odliatky s takymito ornamentami a z coho prosim odliatky robite? Predpokladam, ze by mali byt z niecoho lahkeho aby sa to dalo dobre prilepit. Dakujem za odpoved. Adriana

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň Adriana, ďakujem za komentár - odliatky som objednávala zo stránky: http://www.svicky.net/formy-z-prolisovane-plastove-folie-do-80-c a odlievala som ich zo sadry.
      Želám pekný deň
      Lucia

      Odstrániť
  3. Lucka mas nadherny blog. Som velmi rada, ze som ta objavila......aj ked nie som taka zrucna ako ty, velmi rada sa pridem pokochat na tvoj blog opat. Prajem ti vela tvorivych napadov, vela fanusikov a dakujem , ze sa s nami podelis o vsetku tu krasu. Pekny vecer. Ada

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Adrianka, veľmi pekne ďakujem za správu - som poctená :)
      Želám krásny deň
      Lucia

      Odstrániť
  4. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lucka tvoja práca je prekrásna. Rozhodla som sa, že sa tebou inšpirujem a pokúsim sa vyrobiť si podobný nočný stolík. Len by som potrebovala radu. S čoho má byť odliatok respektíve čo si použila do tých foriem, že sa ti to potom dalo natrieť a opracovávať ? A ako odliatok potom najlepšie uchytiť o stolík. Ďakujem za radu.
    S pozdravom Lucia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Lucka :). Ďakujem za pekný komentár a pochvalu :). Odliatky som robila zo sadry - klasická sadra na odliatky - majú ju v každom obchode s maliarskymi potrebami (u nás Farby-Laky -ale isto aj vo veľkých nákupných centrách - OBI, Baumax, Bauhaus..). Lepila som ich chemoprénom a štrbiny som zatmelila. Držím palce pri prerábaní nočného stolíka :).
      Lucia

      Odstrániť
    2. Ahoj Lucka :-) Potrebovala by som poradiť ako si presne postupovala pri výrobe tvojho krásneho nočného stolíka. Mám doma presne taký istý fádny nočný stolík. Ako si prosím ťa dostala tú pekne hnedú farbu ? Ja som myslela, že to skúsim jemne opáliť, mo priateľ ma hneď zrušil :-D , že kedže je to z drevotriesky nie je to dobrý nápad. Tak ako teda na to ? Moc ďakujem za radu.
      Lucia

      Odstrániť
  6. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť