nedeľa 28. augusta 2016

Ako sa fľaška z "Jarky" dámou stala - alebo: malá krejčovská panna ako ihelníček :)

Ihelníčkov som už robila viacero, môžete ich vidieť:
TU,
TU

TU.
:))))

Tentokrát som však pri umývaní riadu - keď som držala v ruke fľašu od prostriedku na umývanie riadu /doma ju  inak nenazveme ako "Jarka" :DD/, tak som dostala jeden bláznivý nápad! :) Tá fľaša mi totiž, s prižmúrením jedného a pol  oka :DDD matne pripomenula trup aké majú krejčovské panny!!! :DDDD

A tak z nápadu nebolo ďaleko k činu:) a rozhodla som sa, že to skúsim vyšpekulovať  tak, aby som takúto mini krejčovskú pannu mohla používať ako ihelníček (lebo ako je známe, tých doma nikdy nie je dosť :DDD).

Na výrobu ihelníčka v tvare krejčovskej panny potrebujeme:

- fľašu z JARKY :DDD,
- drevenú vyrezávanú paličku z vtáčej búdky, ktorá predtým slúžila ako bydielko :DDDD,
- drevenú hornú časť z fľaštičky s vonným olejom (tá čo sa do nej vkladajú bambusové paličky),
- kovovú časť zo svietnika (ktorá poslúžila ako "noha"),
- molitan,
- ponožku,
- tavnú pištoľ, ihlu, niť a "vecičky" na ozdobenie :DDD.

Po prvotnej "fáze"   - kedy som fľašu obmotala molitanom a natiahla na ňu ponožku - môj chlap reagoval na moju otázku, či je to podobné malej krejčovskej panne: "Zlatko, vyzerá to ako fľaša z Jarky na ktorej je natiahnutá ponožka!" :DDDDDDDD A tak som zobrala ešte duté vlákno a pod ponožku som ho ešte natlačila v časti "pliec" a "bokov" . Následne sa vyjadril: "Vyzerá to stále ako fľaša z Jarky, na ktorej je natiahnutá ponožka - ale trochu to už začína pripomínať trup vzpieračky!" :DDDDDDDDDD a tak som vedela, že to už  "pomaly bude ono" - a že "dámu s osím pásom" z nej žiaľ nikdy neurobím :DDD.  Následne som vzpieračku zmontovala - prilepila som jej "hornú" aj "dolnú" časť, ktorú som predtým natrela kriedovou farbou a navoskovala a potom som ju zdobila:).

A ďalší ihelníček je na svete! :).

Prajem Vám všetkým krásnu slnečnú nedeľu!


Lucia









matroš :DDD

úprava "telíčka" :D


10 komentárov:

  1. Totok by nenapadlo asi nikoho...toto je neuveriteľné....originálna recyklácia....obrovská poklona....

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Daguškááá :)))) Teším sa z každej jednej Tvojej návštevičky u mňa a z každého jedného milého komentára :). Ďakujéééééééémm a prajem krásnu nedeľu :)
      Lucia

      Odstrániť
  2. Luci to je NESKUTEČNÉÉ.... !!!! Vy máte ohromný dar od Boha... .Luci Vy byste měla vydat alespoń knížku,já bych si ji opravdu koupila,protože Vaše příspěvky, nápady a tvorba je vážně úžasná...:) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Katulienka mojááááááááá :))). V prvom rade ďakujem za návštevičku a Váš krásny komentár, viem že máte toho posledne mooc a o to viac som šťastná, keď sa Vám podarí občas zastaviť aj "u nás" :). Mnohokrát ďakujem za milý komentár :). Určite keď vydám knihu :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD- tak VÁM ju - ako mojej milovanej vernej fanynke - pošlem z lásky :)))). Ďakujem mnohokrát za Vašu podporu a milé slová a prajem krásny dník :)
      Lucia

      Odstrániť
  3. Zírám. Fakt dobrý nápad. Vypadá to úžasně.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pochvalu Věrka. Prajem pekný deň plný skvelých tvorivých nápadov! :)
      Lucia

      Odstrániť
  4. Nestíham sa ani čudovať, čo všetko dokážeš vymyslieť. Zase jeden vydarený kúsok :)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Monička, ďakujem krásne za milú pochvalu, veľmi som sa jej potešila:). Prajem krásny deň.
      Lucia

      Odstrániť
  5. Dokonalé, také niečo vytvorí len Lucka, naozaj by si mala začať písať knihu pre nás menej schopné, nekonečná studnica nápadov !!!!!!Marta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martulienka, ďakujem za podporu a pochvalu :), ktohovie, čo nás čaká v budúcnosti, možno raz skutočne napíšem knihu a v nej bude aj časť o recyklovanej pet fľaške :))))
      Lucia

      Odstrániť